Τέσσερις τρόποι να δημιουργήσεις extra χώρο σε ένα μικρό διαμέρισμα

Όταν ζεις σε ένα μικρό διαμέρισμα έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπη με το πρόβλημα του χώρου. Δεν χωράνε τα ρούχα σου, τα παπούτσια σου, τα προσωπικά σου αντικείμενα. Η κουζίνα είναι μικρή και δεν μπορείς να τοποθετήσεις τραπέζι άρα τρως στο σαλόνι, το σαλόνι ό,τι και να κάνεις δείχνει μικροσκοπικό και για να μπεις στο μπάνιο πρέπει να επιστρατεύσεις όλη σου την ευλυγισία.

Εδώ θα δεις τέσσερις ιδέες που μπορείς να κάνεις πράξη στο δικό σου μικρό διαμέρισμα για να δημιουργήσεις επιπλέον χώρο.

Μην κρύβεις το κρεβάτι 

Όταν το σπίτι είναι τόσο μικρό που αναγκαστικά το κρεβάτι είναι σε κοινό χώρο με το σαλόνι, κάνουμε όλοι το ίδιο λάθος. Προσπαθούμε να το στριμώξουμε σε κάποια γωνιά και να το κρύψουμε. Αυτό όμως δημιουργεί περισσότερο μπέρδεμα οπτικά. Γιατί να μη δοκιμάσεις να βάλεις το κρεβάτι σου σε μια θέση που να φαίνεται κανονικά; Το μόνο σίγουρο είναι πως θα προσθέσεις στο σαλόνι σου μια επιπλέον άνεση!

Δημιούργησε ξεχωριστούς χώρους

Σε περίπτωση που δεν θέλεις να φαίνεται το κρεβάτι σου ή θέλεις να δημιουργήσεις την αίσθηση των ξεχωριστών χώρων μπορείς εύκολα να το κάνεις με ένα παραβάν ή κάποιο άλλο διαχωριστικό χώρου. Είναι μια αρκετά έξυπνη λύση αφού έτσι κερδίζεις και λίγη ιδιωτικότητα.

Ο καναπές ως συνέχεια του κρεβατιού σου

Πάλι σε περίπτωση που ο καναπές και το κρεβάτι βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αυτή είναι η ιδανική λύση. Εάν τοποθετήσεις τον καναπέ σου εκεί που τελειώνει το κρεβάτι σου δεν θα είναι στο οπτικό σου πεδίο όταν κάνεις μαραθωνίους στο Netflix! Έτσι ο καναπές λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένα χώρισμα που διαχωρίζει δύο δωμάτια.

Πρόσθεσε έναν ολόσωμο καθρέπτη

Σίγουρα ένας ολόσωμος καθρέπτης δεν θα προσθέσει πρακτικά χώρο στο διαμέρισμά σου. Αυτό όμως που θα κάνει είναι να δημιουργήσει μια οφθαλμαπάτη αφού είναι γνωστό το πώς οι καθρέπτες δίνουν την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Διαβάστε ακόμα:

5 μύθοι για την έκθεση στον ήλιο που βλάπτουν την επιδερμίδα σου

3 τρόποι για να νιώσεις αμέσως καλύτερα

Πηγή: savoirville.gr