Τα ζώδια που δεν πιστεύουν ότι αξίζουν την αληθινή αγάπη

Μελέτες αποδεικνύουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που συνάπτουν συστηματικά ανθυγιεινές σχέσεις, επειδή συμβιβάζονται και αγνοούν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο, μία αγάπη βαθύτερη και αληθινή.

Αν δυσκολεύεσαι να βρεις την αληθινή αγάπη, μήπως συμβαίνει επειδή κατά βάθος δεν πιστεύεις ότι σου αξίζει;

Μελέτες αποδεικνύουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που συνάπτουν συστηματικά ανθυγιεινές σχέσεις, επειδή συμβιβάζονται και αγνοούν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο, μία αγάπη βαθύτερη και αληθινή. Δεν είναι ότι δεν ξέρουν πως ορίζεται η αγάπη, αλλά πολύ απλά δεν διεκδικούν καλύτερες συνθήκες και θεωρούν ότι δεν πρόκειται να βρουν κάτι καλύτερο.

Αν νιώθεις μία ταύτιση με αυτό που αναφέραμε παραπάνω, τότε πιθανότατα διακατέχεσαι από χαμηλή αυτοεκτίμηση και ίσως να ανήκεις σε ένα από τα παρακάτω τέσσερα ζώδια βιώνουν συχνά αυτό το μοτίβο σχέσεων.

Σκορπιός
Ο Σκορπιός τρέμει στην ιδέα της αποτυχίας. Έχει υψηλά standards και αρνείται πολλές φορές να δεχτεί ότι έχει κάνει λάθος επιλογή. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να κατηγορεί τον εαυτό του και να ρίχνει ευθύνες πιστεύοντας ότι κάτι δεν λειτουργεί εξαιτίας των ελαττωμάτων του. Οι επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις περιστρέφονται στο τι κάνει ο ίδιος λάθος και κάπως έτσι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι άξιος να αγαπηθεί αληθινά.

Ταύρος 
Ο Ταύρος ανήκει στα πιο πιστά ζώδια. Αν τύχει ποτέ και απατηθεί πληγώνεται αλλά δυσκολεύεται να λήξει μία σχέση, παρά την απιστία. Τον περιτριγυρίζουν “δαίμονες” που του ψιθυρίζουν ότι δεν είναι άξιος σεβασμού, εμπιστοσύνης και αληθινής αγάπης. Χρειάζεται να δουλέψει τη χαμηλή αυτοεκτίμηση που έχει για τον εαυτό του και όταν το κατακτήσει αυτό θα δει πως και αξίζει και θα βρει την αγάπη που ονειρεύεται, όπως την ονειρεύεται.

Υδροχόος
Αν και δεν είναι φανατικός των σχέσεων, ωστόσο και ο υδροχόος κάποια στιγμή της ζωής του μπορεί να δεσμευτεί. Θα αναγνωρίσεις από χιλιόμετρα έναν Υδροχόο όταν θα σου εκφράσει ότι θέλει το χώρο του και ότι περνάει καλά και μόνος του. Αυτό ίσως και να μην ισχύει αλλά είναι απόρροια της ανασφάλειας του και ότι μέσα του πιστεύει ότι δεν είναι άξιος αγάπης και αφοσίωσης. Σίγουρα υπάρχει το έτερον ήμισυ για τον Υδροχόο και ο μόνος τρόπος για να το βρει είναι να αναγνωρίσει τις ανασφάλειες του, να μην τις κρύβει πίσω από δικαιολογίες και να είναι ανοιχτός για να γνωρίσει την αληθινή αγάπη.

Αιγόκερως 
Ανήκει στα πιο προδομένα ζώδια. Έχει βιώσει πολλές φορές “πισώπλατες μαχαιριές” από φίλους και συντρόφους ακόμη και αν έχει υπάρξει πολύ γενναιόδωρος και δοτικός μαζί τους. Όταν μία σχέση τους παύει να είναι λειτουργική και υγιής αρχίζουν να σκέφτονται ότι μάλλον δεν δίνουν όσα πρέπει, με αποτέλεσμα να νιώθουν ότι εξαιτίας τους τελειώνει μία σχέση. Αυτές οι σκέψεις απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και ο Αιγόκερως όχι μόνο αξίζει να βρει την αληθινή αγάπη αλλά πρέπει να εστιάσει και στο να παίρνει όχι μόνο να δίνει.

Διαβάστε ακόμα:

Ζυμαρικά με πέστο πριμαβέρα: Η αγαπημένη μας συνταγή

Δοκίμασε το “αντίστροφο λούσιμο” και ξέχασε τις παλιές σου συνήθειες

 

Πηγή: Savoir Ville