Κλείσιμο

Τα skincare συστατικά που δρουν καλύτερα μαζί

Συχνά αναφερόμαστε σε συνδυασμούς συστατικών που αξίζει να έχεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σου. Ο λόγος είναι απλός. Κάποια συστατικά, αν συνδυαστούν δρουν ακόμη καλύτερα και αποτελεσματικότερα απ’ ότι το καθένα ξεχωριστά. Πώς όμως μπορείς να ξέρεις ποια είναι αυτά και ποιοι είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί τους;

Κάναμε την απαραίτητη έρευνα και τους παρουσιάζουμε παρακάτω!

Βιταμίνη C και Αντηλιακό

Ένας κλασικός συνδυασμός που δένει ιδανικά στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης. Ουσιαστικά, η βιταμίνη C ενισχύει την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού όταν χρησιμοποιηθεί πριν από αυτό το πρωί. Έτσι, όχι μόνο παρέχει πλούσια αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά οφέλη αλλά αυξάνει και την προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ρετινόλη και Νιασιναμίδη

Ο συνδυασμός αυτός είναι μαγικός κατά τη βραδινή περιποίησή σου, ειδικά για όσες έχουν περισσότερη ευαισθησία στην επιδερμίδα. Η νιασιναμίδη βοηθάει στη μείωση του ερεθισμού ή της φλεγμονής που μπορεί να προκληθεί από τη ρετινόλη λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιoτήτων της, ενώ ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό. Με αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα μπορεί να αποκομίσει όλα τα οφέλη της ρετινόλης χωρίς τον ερεθισμό που συχνά προκαλεί η χρήση της. Για να λειτουργήσει, χρησιμοποίησε τη νιασιναμίδη το βράδυ πριν τη ρετινόλη.

Υαλουρονικό Οξύ και Κεραμίδια

Ο συνδυασμός αυτός είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις εάν νιώθεις ξηρότητα στο δέρμα σου! Το υαλουρονικό οξύ είναι υγραντικό συστατικό και τα κεραμίδια κλειδώνουν αυτή την υγρασία στο δέρμα. Έτσι, η επιδερμίδα όχι μόνο ενυδατώνεται βαθιά αλλά παραμένει ενυδατωμένη για ώρα. Ιδανικά, χρησιμοποίησε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ και ακολουθήσε με μια ενυδατική κρέμα με κεραμίδια.

Νιασιναμίδη και Σαλικυλικό Οξύ

Ένας συνδυασμός για όσες έχουν τάση ακμής. Η νιασιναμίδη με το σαλικυλικό οξύ, κάνουν τους πόρους να φαίνονται μικρότεροι, πολεμούν τα σημάδια γήρανσης και αποτρέπουν την ακμή.

Βιταμίνη C και Βιταμίνη Ε

Ένας αγαπημένος συνδυασμός, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε προσφέρουν πλούσια αντιγηραντική δράση ενώ προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες.

Γλυκολικό οξύ και Κεραμίδια

Συνδυάζοντας την απολέπιση με την ενυδάτωση, το γλυκολικό οξύ παρέχει ήπια απολέπιση ενώ τα κεραμίδια ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί συστατικών που είναι καλό να αποφεύγουμε, ειδικά χωρίς καθοδήγηση από ειδικό.
Ρετινόλη και Βιταμίνη C: Όσο και αν τα αγαπάμε το καθένα ξεχωριστά, ο συνδυασμός τους μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ευαισθησία και ερυθρότητα.

Γλυκολικό, Σαλικυλικό και Λακτικό Οξύ: Αντίστοιχα με την παραπάνω περίπτωση τα τρία αυτά οξέα δρουν εξαιρετικά μόνα τους. Ο συνδυασμός τους, όμως, μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος, κάνοντας την επιδερμίδα πολύ ξηρή και φθείροντας τον επιδερμικό φραγμό. Γι’ αυτό και είναι καλύτερο να αποφεύγεται.

Αν ήδη χρησιμοποιείς ένα ή περισσότερους από τους παραπάνω ωφέλιμους συνδυασμούς, τότε συνέχισε με τη ρουτίνα σου! Εάν από την άλλη θα ήθελες να εντάξεις κάποιον στην καθημερινή σου περιποίηση, συμβουλεύσου το δερματολόγο ή τον αισθητικό σου για να σου προτείνει τα καταλληλότερα προϊόντα για το δέρμα σου.

Διαβάστε επίσης:

Η συνταγή για αυθεντικά δανέζικα κρουασάν με κρέμα ζαχαροπλαστικής και γκρανόλα

Το κινητό τηλέφωνο είναι για τους ενήλικες ότι τα λούτρινα αρκουδάκια για τα παιδιά
 

Πηγή: Savoirville