Τα «όχι» των interior designers στη διακόσμηση των μικρών χώρων

Η επίπλωση ενός μικρού διαμερίσματος δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Κι αυτό γιατί ενώ φαινομενικά δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα, άρα θέλει και λιγότερο ψάξιμο, το θέμα όμως δεν είναι η ποσότητα.

Το θέμα στη διακόσμηση των μικρότερων χώρων είναι ο τρόπος και οι επιλογές που κάνεις στη διακόσμηση.

Ακριβώς γι’αυτό το λόγο οι ειδικοί μοιράζονται μια λίστα με τα όχι της διακόσμησης που αφορούν τους μικρούς χώρους.

Διακόσμηση με σκούρα χρώματα και σχέδια

Οι σκούρες αποχρώσεις αλλά και τα έντονα σχέδια και patterns δεν είναι ιδανικά για μικρούς χώρους.

«Χρησιμοποίησε φωτεινά, πιο ανοιχτά χρώματα και άφησε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως στο χώρο», αναφέρει η σχεδιάστρια Allison Rowan. Όλες αυτές οι αλλαγές θα κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος.

Επένδυσε σε φωτιστικά

Αν και είναι σημαντικό να επιλέξεις αποχρώσεις που θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος και φωτεινότερος, τα σωστά φωτιστικά είναι επίσης σημαντικά οπότε φρόντισε να επενδύσεις στα σωστά!

«​Χρησιμοποίησε φωτιστικά δαπέδου αλλά και επιτραπέζια φωτιστικά για να φωτίσεις τον χώρο σου», υπογραμμίζει η blogger Esperanza Lorena.

Πες όχι στα oversized έπιπλα

«Ένα ξεκάθαρο όχι για μένα θα ήταν να τοποθετήσω έπιπλα που δεν είναι στη σωστή κλίμακα για το χώρο», αναφέρει η Allison Rowan.

«Τα έπιπλα μεγάλου μεγέθους θα καταλάβουν έναν μικρό χώρο και θα τον κάνουν να μοιάζει πιο στενός και πιο μικρός». Είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα πιο ουσιαστικό κομμάτι από πολλά μικρά μαζεμένα. Για παράδειγμα, αντί να χρησιμοποιήσεις δύο βοηθητικά τραπεζάκια ως τραπεζάκι του καφέ, καλύτερα να προτιμήσεις ένα μικρό τραπεζάκι.

Τα ευέλικτα κομμάτια είναι υπέροχη λύση

«Τα έπιπλα που αγοράζεις για έναν μικρό χώρο θα πρέπει να μπορούν να προσαρμόζονται στον πολυάσχολο τρόπο ζωής όπως χρειάζεται», λέει η interior designer Leah Walder.

«Είναι χρήσιμο να ενσωματώσεις στη διακόσμησή σου πολυλειτουργικά κομμάτια, όπως εκείνα με κρυφό αποθηκευτικό χώρο ή ένα τραπέζι φαγητού που μπορεί να διπλωθεί».

Σκέψου τον τρόπο που ζεις στο χώρο σου—για παράδειγμα, αν σου αρέσει να μαγειρεύεις μπορείς να προμηθευτείς ένα μικρό, φορητό island που μπορεί να αποθηκεύσει κατσαρόλες και τηγάνια, ενώ θα χρησιμεύσει και ως τραπέζι μπουφέ.

Γίνε δημιουργική με τον χώρο σου

Η αξιοποίηση όλων των χώρων του σπιτιού σου είναι απαραίτητη όταν ζεις σε μικρό διαμέρισμα. Προτίμησε εύκολες αλλά εντυπωσιακές παρεμβάσεις, όπως μια κρεμάστρα για τα παλτό σε έναν τοίχο εισόδου ή ακόμα κι ένα καλάθι με φρούτα που κρέμεται από ένα σημείο της κουζίνας. Έτσι θα εξοικονομήσεις και χώρο, ενώ ταυτόχρονα θα φαίνεται και πολύ όμορφο το σπίτι σου.

 Διαβάστε ακόμη

Οι 4 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο

The Power of the Dog: H νέα ταινία της Jane Campion στήνει στον τοίχο την πατριαρχία των μέχρι σήμερα western

Πηγή: savoirville.gr