Τα Φιλαράκια μάς έδωσαν μερικά πολύ σημαντικά μαθήματα για την καριέρα

Τα Φιλαράκια μάς έχουν δώσει πολλά μαθήματα γενικότερα. Από το πώς να ψήσουμε σωστά τη γαλοπούλα μέχρι το πώς να σταθούμε σωστά στους φίλους που μας έχουν ανάγκη. Είναι εκείνη η σειρά στην οποία γυρνάμε κάθε φορά που χρειαζόμαστε λίγη άνεση και επιβεβαίωση από τη ζωή. Πέρα από όλα αυτά, όμως, μέσα από τις ιστορίες των ηρώων πήραμε και μερικά πολύ καλά μαθήματα καριέρας. Άλλωστε κι εκείνοι χρειάστηκαν να περάσουν από πολλά για να τα βγάλουν πέρα σε εκείνη την ιδιαίτερη δεκαετία της ζωής τους.

Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις αυτό που αγαπάς

Μπορεί να ακούγεται κλισέ και να φαντάζει κάτι που γίνεται μόνο στις σειρές και τις ταινίες. Ωστόσο, όσο ουτοπικό κι αν ακούγεται είναι σημαντικό να κάνουμε επιτέλους αυτό που πραγματικά θέλουμε. Ο Chandler τότε πήρε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο να αφήσει τη δουλειά που δεν τον έκανε χαρούμενο. Χρειάστηκε να μείνει άνεργος για μεγάλο διάστημα μέχρι να έρθει τελικά μία δουλειά την οποία θα απολάμβανε. Το ίδιο ισχύει και για τον Mark, που άφησε τελικά τη σίγουρη δουλειά για να ακολουθήσει το πάθος του, το πιάνο.

Μην αφήνεις την αποτυχία να σε εμποδίσει από το να κυνηγήσεις τα όνειρά σου

Αν μετρήσεις τις οντισιόν στις οποίες πήγε ο Joey κι έφυγε απογοητευμένος, θα σου πάρει πολλή ώρα. Ακόμα κι όταν έπαιρνε ρόλους και δουλειές που δεν ήταν ιδιαίτερα καλές για τον ίδιο, δεν τα παράτησε. Συνέχισε να ψάχνει και να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, ακόμα κι αν χρειαζόταν να τρώει μόνο πίτσα για μερικές εβδομάδες. Και όλοι ξέρουμε πόσο αγαπούσε το φαγητό ο Joey.

Αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες που σου δίνονται

Κάθε φορά που μία νέα πρόταση ή ευκαιρία χτυπούσε την πόρτα της Rachel, εκείνη ήταν εκεί να την ανοίξει. Ειδικά για έναν άνθρωπο που δεν ήθελε και ποτέ του να δουλέψει -ή πίστευε πως δεν θα χρειαστεί- η Rachel πάντοτε αγκάλιαζε όλες τις ευκαιρίες. Είτε όταν ήταν για το καφέ στη γωνία είτε για να πηγαίνει καφέδες στα αφεντικά μεγάλων οίκων μόδας.

Να εξελίσσεσαι διαρκώς

Ο Ross κατάφερε από παλαιοντολόγος σε μουσείο να γίνει καθηγητής σε κολλέγιο με PhD. Είναι από εκείνα τα άτομα που αγαπούν τη γνώση και προσπαθούν κάθε μέρα να μαθαίνουν και κάτι νέο. Αυτό δίνει και μία νέα διάσταση στην αναζήτηση εργασίας. Καθώς εσύ εξελίσσεσαι, ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες ανοίγονται μπροστά σου.

Η καριέρα και η δουλειά δεν είναι η ζωή σου

Ένας χαρακτήρας που δεν ασχολήθηκε πολύ με τη δουλειά και την καριέρα ήταν η Phoebe. Κι όμως ήταν εκείνη που κατάφερε να κάνει όλα όσα αγαπά πριν από τους άλλους. Έκανε μασάζ με πολύ μεγάλο ταλέντο, έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε. Παρά το ότι δεν είχε την τρομερή επαγγελματική αποκατάσταση όλα αυτά τα χρόνια, εκείνη πάντα έβρισκε τρόπο να κάνει όσα την κάνουν ευτυχισμένη. Είναι έτσι η ζωντανή απόδειξη ότι η δουλειά και η καριέρα δεν είναι ο μονόδρομος προς την ευτυχία.

Διαβάστε επίσης:

Η ιστορία πίσω από το διάσημο ροζ φόρεμα της Marilyn Monroe στο “Gentlemen Prefer Blondes”

Το λευκό mini φόρεμα που μπορείς να φορέσεις και μετά τον γάμο σου
 

Πηγή: savoirville