Τα αμύθητα ποσά που μετέφερε ο Μπιλ στην Μελίντα Γκέιτς μετά την αίτηση διαζυγίου

Τα αμύθητα ποσά που μετέφερε ο Μπιλ στην Μελίντα Γκέιτς μετά την αίτηση διαζυγίου

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έκαναν δημόσια γνωστό το χωρισμό τους με μία ανακοίνωση, λέγοντας πως δεν μπορούν πια να μεγαλώσουν μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ζευγάρι θα χωρίσει την περιουσία του με ιδιωτικό συμφωνητικό, ενώ το E!News αποκάλυψε ότι μετά την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε η Μελίντα, o Μπιλ μετέφερε στο όνομά της $14,1 εκατομμύρια σε μετοχές της Canadian National Railway Company, $2,94 εκατομμύρια σε μετοχές της AutoNation, μετοχές αξίας $2.4 δισ. της Cascade Investment, Bill Gate’s investment vehicle, $25.8 εκατομμύρια σε μετοχές της Mexico-based Coca-Cola Femsa και $155.4 εκατομμύρια σε μετοχές της Mexican broadcaster Grupo Televisa SA.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes, και αυτή την χρονιά η περιουσία του υπολογίζεται στα 129 δισ. δολάρια. Το ποσό που έδωσε στην εν διαστάσει γυναίκα του μπορεί να φαίνεται μικρό σε σύγκριση με την περιουσία του αλλά φαίνεται ότι είναι απλά μια πρώτη κίνηση της διαδικασίας διαζυγίου και διευθέτησης της περιουσίας, αφού δεν είχε υπογράφει προγαμιαίο συμφωνητικό.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στη Microsoft και είχε παντρευτεί στη Χαβάη το 1994. Το 2000 είχαν ιδρύσει το Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας, των ασθενειών και των ανισοτήτων στον κόσμο”, την οποία θα συνεχίσουν να διευθύνουν μαζί ακόμη και μετά το διαζύγιό τους.


 

Πηγή: must.com.cy