Τα 8 τρόφιμα που θα χαρίσουν ενυδάτωση και λάμψη στο δέρμα σου

Το καλοκαίρι το δέρμα μας χρειάζεται διπλάσια φροντίδα και περιποίηση, μιας και ο έντονος ήλιος, η ζέστη και το αλάτι της θάλασσας καταπονούν αρκετά την επιδερμίδα μας. Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει έντονος κίνδυνος αφυδάτωσης, η οποία μπορεί να μην είναι εμφανής, αλλά σίγουρα επηρεάζει το δέρμα μας, δημιουργώντας μια ξηρή και τραχιά όψη.

Αν λοιπόν, θέλεις να διατηρήσεις τη λάμψη στο δέρμα σου και να αναδείξεις το καλοκαιρινό σου μαύρισμα είναι σημαντικό να προσέξεις τι τροφές καταναλώνεις. Το σπουδαιότερο είναι να πίνεις όσο περισσότερο νερό μπορείς, μιας και έτσι θα ενυδατώνεις διαρκώς τον οργανισμό σου. Μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και υγρά έχουν όμως και κάποιες τροφές οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν.

Καρπούζι
Ίσως το πιο καλοκαιρινό φρούτο, η περιεκτικότητα του σε νερό ανέρχεται στο 92% και περιέχοντας πολλές βιταμίνες είναι σίγουρα μια ιδανική επιλογή. Μπορείς να το απολαύσεις σκέτο, με τυρί και μέλι ή σε μορφή χυμού.

Αγγούρι
Με ποσοστό 96% περιεκτικότητας σε νερό, είναι μάλλον το ιδανικότερο λαχανικό για το καλοκαίρι. Μπορείς να συνοδεύσεις το ούζο σου με αυτό ή να το απολαύσεις ως μια δροσιστική γρανίτα.

Ντομάτες
Με περίπου 95% περιεκτικότητα σε νερό η ντομάτα αποτελεί την ιδανική λύση για μια χορταστική σαλάτα. Σε συνδυασμό και με το αγγούρι μπορείς να δημιουργήσεις το ιδανικό γεύμα.

Ροδάκινα
Ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, το οποίο μπορούμε εύκολα να μεταφέρουμε οπουδήποτε και σε κάθε μας εκδρομή. Αν δεν θέλεις να τα απολαύσεις σκέτα, δοκίμασε τα με γιαούρτι ή σε φρουτοσαλάτα.

Πορτοκάλια
Ένα φρούτο που δεν λείπει από τα περισσότερα σπίτια. Τα πορτοκάλια με 86% περιεκτικότητα σε νερό, είναι η ιδανική λύση για έναν δροσερό και εύκολο χυμό.

Φράουλες
Αν μιλάμε για καλοκαίρι σχεδόν πάντα έρχονται στο μυαλό μας οι φράουλες. Όχι άδικα αφού έχουν 91% περιεκτικότητα σε νερό και είναι πεντανόστιμες!

Πεπόνι
Με πολλές βιταμίνες και περιεκτικότητα νερού στο 90% το πεπόνι είναι η επιλογή σου αν δεν σε τρελαίνουν και τόσο τα καρπούζια. Επίσης είναι γεμάτα με βιταμίνες Α.

Μαρούλι
Το μαρούλι περιέχει γύρω στο 95% νερό άρα είναι ιδανικό για πράσινες σαλάτες και για ελαφριά γεύματα που δεν θέλεις να σε βαραίνουν τα καλοκαιρινά βράδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι Γαλλίδες μας διδάσκουν πώς να φορέσουμε τα lingerie κομμάτια

Γιατί παίρνουμε τα unfollow στο Instagram τόσο προσωπικά;

Πηγή: Savoirville