Tα 5 tips για να ξυπνάς ευκολότερα το πρωί χωρίς να χρειάζεσαι απαραίτητα καφέ

To να μην μπορείς να ξυπνήσεις και να σηκωθείς κάθε πρωί από το κρεβάτι, μπορεί να επηρεάσει και όλη την υπόλοιπη μέρα σου. Κακή διάθεση, αργοπορημένες απαντήσεις και υπνηλία είναι μόνο λίγα από τα ενοχλητικά συμπτώματα μίας τέτοιας περίπτωσης. Τι κάνεις όμως όταν αυτό συμβαίνει καθημερινά;

Πολλοί άνθρωποι έχουν συσχετίσει το “εύκολο” ξύπνημα με την καφεΐνη. Ιδανικά θα ήθελαν να τους περιμένει μία κούπα καφέ μαζί με το ξυπνητήρι στο κομοδίνο τους κάθε πρωί. Όταν, όμως, και αυτό αρχίζει να γίνεται μία μορφή “εξάρτησης”, πρέπει να βρεις άλλους τρόπους που λειτουργούν για εσένα.

Άνοιξε τα παντζούρια και τα παράθυρα
Το φυσικό, πρωινό φως είναι μία καλή πρώτη λύση. Το φως του ήλιου μπορεί να καταφέρει κάτι που δεν είναι εφικτό με το τεχνητό φως. Ο εγκέφαλος καταλαβαίνει ότι ξημέρωσε και άρα σταματά να παράγει την ορμόνη της μελατονίνης. Έτσι, μπορείς εύκολα να αποκτήσεις κι ένα καλό ωράριο ύπνου.

Πλύνε καλά το πρόσωπο σου
Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, αλλά είναι αρκετοί οι άνθρωποι που δεν θέλουν να έρθουν σε επαφή με νερό μετά τον ύπνο για να μη χάσουν αυτή τη γλυκιά αίσθηση του ύπνου. Κι όμως, το νερό μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στο να σε ξυπνήσει και να καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Αν δε διστάζεις, μπορείς να δοκιμάσεις και το πρωινό ντους, ως μία καλύτερη επιλογή.

Πιες αρκετό νερό
Αντικατέστησε τον καφέ που ονειρεύεσαι με ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Μετά από αρκετές ώρες ύπνου, ο οργανισμός αφυδατώνεται σημαντικά. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για να τον επαναφέρεις, είναι να του προσφέρεις άφθονο νερό.

Βάλε λίγη μουσική
Ξύπνα και βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει. Θα σε κάνει να είσαι σε εγρήγορση κι έτσι θα τα κάνεις όλα με ταχύτερους ρυθμούς και όχι με τη συνηθισμένη νωθρότητα. Βέβαια, αυτό εξαρτάται πάντοτε από το είδος της μουσικής που σου αρέσει. Ιδανικά εδώ θα χρειαστείς μία playlist από ’80s ή ’90s ποπ για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κάνε γυμναστική ή λίγο stretching
Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ξυπνήσουν το πρωί χωρίς καφέ. Αξίζει όμως σίγουρα μία προσπάθεια. Αν, λοιπόν, το καταφέρεις, θα δεις ότι ο οργανισμός σου μπορεί να ξυπνήσει έτσι πολύ πιο εύκολα και με φυσικό τρόπο, χωρίς τη βοήθεια της καφεΐνης.

Διαβάστε ακόμη:

-Πώς θα απαλλαχθείς από τα σπυράκια και τους ερεθισμούς του προσώπου που σου προκαλεί η γυμναστική

«Πράσινο Αλάτι»: Μία υγιής εναλλακτική λύση

Πηγή: Savoirville
TAGS: καφές