Τα 5 γρήγορα κόλπα για να μην νιώθεις κουρασμένος όλη την ημέρα

Νιώθεις συνεχώς κουρασμένος; Δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί και σου λείπει ενέργεια; 

Όσο ο χειμώνας πλησιάζει, τόσο μεγαλύτερο είναι το συναίσθημα της εξάντλησης και της απροθυμίας να κάνεις το οτιδήποτε. Είναι λες και υπάρχει ένα μαγικό κουμπί που σε βάζει σε cozy mood. Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως να μη θες να σηκωθείς το πρωί, να σου λείπει διάθεση ή ενέργεια, να μην ολοκληρώνεις τις to-do λίστες σου. Είναι απόλυτα λογικό όμως. Υπάρχει και ακρωνύμιο μάλιστα γι’ αυτό και ονομάζεται TATT (tired all the time).

1. Βάλε περισσότερο φως στη μέρα σου

Κυριολεκτικό φως. Η έλλειψη ηλίου παράγει μελατονίνη, μία ορμόνη που σε κάνει να νιώθεις  κουρασμένος ή νυσταγμένος. Προκειμένου λοιπόν να ενεργοποιηθείς, κράτησε τις κουρτίνες σου ανοιχτές όσο δουλεύεις για να μπαίνει φως. Ή διαφορετικά, προσπάθησε να περνάς χρόνο από την ημέρα σου σε εξωτερικό χώρο ώστε να παίρνεις την απαραίτητη βιταμίνη D.

2. Προσπάθησε να τρέφεσαι υγιεινά

Με το τέλος του καλοκαιριού, είναι σαν να μπαίνει και ένας επίλογος στα φρούτα και τις δροσερές σαλάτες για πολλούς. Ειδικά όμως αυτές οι ομάδες φαγητών, σου προσφέρουν τόσο βιταμίνες όσο και ενέργεια. Φρούτα, λαχανικά, κόκκινο κρέας είναι μόνο μερικές προτάσεις που θα σου αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας. Επιπλέον, έτσι αποφεύγεις την περιττή ζάχαρη που βρίσκεις σε πιο ανθυγιεινές επιλογές.

3.Κάνε τον ύπνο προτεραιότητα

Οι 8 ώρες ύπνου είναι βασικές και δεν αποτελούν μύθο. Όσο κι αν θέλεις να τελειώσεις όλες τις υποχρεώσεις σου μέχρι αργά το βράδυ, προσπάθησε να το περιορίσεις. Η τελειομανία αυτή μπορεί να σου κοστίσει ψυχικά αλλά και σωματικά. Είναι λογικό να αισθάνεσαι κουρασμένος όταν δεν έχεις επαρκή ύπνο. Χώρισε τα καθήκοντα σου σε κομμάτια και κάνε τα σταδιακά έτσι ώστε να μπορείς να κοιμάσαι μία λογική ώρα και να ξυπνάς πιο γεμάτος την επόμενη μέρα.

4.Η γυμναστική είναι πάντα ένας καλός φίλος

Μπορεί να μην είναι το καλύτερο σου να βγεις για περπάτημα/τρέξιμο μέσα στο κρύο. Όταν όμως δεις τη θετική επίδραση στην ψυχολογία σου, δεν θα μπορείς χωρίς αυτό. Η αδρεναλίνη και οι ενδορφίνες εκτοξεύονται. Όχι απλά δεν νιώθεις κουρασμένος πια, αλλά έχεις τη διπλή ενέργεια από μία ημέρα χωρίς άσκηση.

5. Κάνε ένα βήμα πίσω

Όταν όλα μοιάζουν σαν φορτίο που δεν μπορείς να το διαχειριστείς, άφησε το για λίγο κάτω. Το burnout είναι πραγματικότητα και συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε την παρουσία του. Πάρε το ρεπό που αφήνεις τόσο καιρό, πήγαινε τη βόλτα μετά το γραφείο αν το έχεις ανάγκη, κάλεσε έναν φίλο για να συζητήσεις. Το journaling επίσης μπορεί αν σου φανεί χρήσιμο ενώ και απλά λίγη ξεκούραση στο σπίτι σου μπορεί να είναι ιδανική σε αυτή τη φάση. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα σήμερα. Give yourself a break.

Διαβάστε Ακόμη

Μήπως η διαγραφή του προσωπικού λογαριασμού σου στο Instagram είναι πιο δύσκολη απ’ όσο φανταζόσουν;

25 διαφορετικά superfruits που αξίζει να δοκιμάσεις

Πηγή: Savoirville