Τα 4 πράγματα που θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι το πρωί (εκτός από τον καφέ)

Η ενέργεια το πρωί είναι μία μεγάλη συζήτηση. Άλλοι ξυπνούν αναζωογονημένοι, γεμάτοι κέφι κι ενέργεια κι άλλοι (κι εγώ μαζί με αυτούς) χρειάζονται λίγη παραπάνω βοήθεια για να αδράξουν τη μέρα.

Ακόμα κι αν δεν ανήκεις στους λάτρεις του καφέ ή αν θέλεις να τον ελαττώσεις, υπάρχουν μερικοί πραγματικά ιδιοφυείς τρόποι για να σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι το πρωί.

Ακολούθησε την ίδια ρουτίνα κάθε πρωί

Εάν κάνεις την ίδια δραστηριότητα κάθε πρωί και ακολουθείς μία συγκεκριμένη ρουτίνα, ο εγκέφαλός σου θα εκπαιδευτεί στην πρωινή αυτή ρουτίνα. Θα αισθάνεσαι μεγαλύτερη διαύγεια, ξεκούραση και θα είσαι έτοιμη να αδράξεις την ημέρα σου.

Βάλε πρόγραμμα

Αν σε βοηθάει γράψε την ιδανική ρουτίνα σου σε ένα σημειωματάριο ή κάπου που θα τη βλέπεις κάθε μέρα. Μην περιμένεις ότι όλα όσα πρέπει και θέλεις να κάνεις θα τα θυμηθείς. Οπότε τα γραπτά είναι εξαιρετικά βοηθητικά. Χτίσε την πρωινή σου ρουτίνα γύρω από αυτό που θα σου δώσει ενέργεια.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να σχεδιάζεις τα γεύματά σου, να γράφεις τις προπονήσεις σου και να παρακολουθείς την αρχή της ημέρας σου προτού ξεκινήσει πραγματικά.

Κλείσε την τηλεόραση

Η τηλεόραση αποσπά την προσοχή σου το πρωί. Μειώνει τη συγκέντρωσή σου και επαναφέρει τον εγκέφαλό σου σε κατάσταση ανάπαυσης. Τι σκέφτεσαι αν τύχει να παρακολουθήσεις μία πρωινή εκπομπή; Κατά βάση τίποτα. Αντίθετα, προτίμησε το ραδιόφωνο ή άκουσε ένα podcast καθώς ετοιμάζεσαι.

Φάε κάτι με λάδι καρύδας

Η κατανάλωση δύο κουταλιών της σούπας λάδι καρύδας κάθε πρωί έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας κατά 5% σε ένα 24ωρο. Αυτό συμβαίνει επειδή το λάδι καρύδας περιέχει μια μοναδική μορφή κορεσμένων λιπαρών που ονομάζονται MCTs (τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας).

Όταν αφομοιωθούν, αυτά τα MCT μεταφέρονται απευθείας στο ήπαρ και μετατρέπονται σε ενέργεια αντί να αποθηκεύονται ως λίπος. Η απόλυτη φυσική ώθηση ενέργειας!

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να επιλέξεις το σωστό σχήμα και χρώμα στα νύχια σου, αν μετανιώνεις κάθε φορά αυτό που διάλεξες

6 συνδυασμοί που θα κάνουν τα παλιά σου ρούχα να μοιάζουν με καινούργια

Πηγή: Savoirville