Τα 10 spots του σπιτιού που πρέπει να τακτοποιήσεις στο επόμενο ξεκαθάρισμα

Δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσεις, αν σκεφτείς πως η μια γωνία έχει μετατραπεί σε χώρος τηλεργασίας, η άλλη σε μικρό spot για γυμναστική, σταθερά η μάστιγα της καρέκλας – ντουλάπας και παράλληλα συμβαίνουν κι άλλες δραστηριότητες μιας και η καραντίνα δεν μας αφήνει πολλές εναλλακτικές.

Μάλλον τώρα είναι και η κατάλληλη στιγμή να γίνει επιτέλους μια κανονική εκκαθάριση στο σπίτι. Ναι, ναι από αυτές που σηκώνεις χαλιά και κατεβάζεις ντουλάπες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να καθαρίσεις επιτέλους αυτά τα σημεία που εδώ και καιρό αμελούσες.

Το ψυγείο
Κι όμως όσο κι αν προσπαθείς πάντα να είναι καθαρό και τακτοποιημένο είναι βέβαιο πως το ψυγείο σου χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα. Βγάλε τα πάντα από μέσα, καθάρισε και απολύμανε καλά, στη συνέχεια σκούπισε καπάκια και βαζάκια και πέταξε επιτέλους ό,τι δεν χρειάζεται.

Τα φίλτρα των κλιματιστικών
Όπως όλα δείχνουν, είναι πιθανόν για κάποιο διάστημα να μην χρειαστείς το κλιματιστικό, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να καθαρίσεις τα φίλτρα, τα οποία σίγουρα έχουν έχουν αρχίσει να γίνονται ανθυγιεινά.

Μαξιλάρια
Ο ήλιος είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για αυτήν τη δουλειά. Βγάλε λοιπόν τις μαξιλαροθήκες και άσε τα μαξιλάρια σου να αεριστούν κάτω από τις ακτίνες του ήλιου.

Ντουλάπες
Σιγά – σιγά, ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τα πολύ χοντρά παλτό και τις γούνες. Πριν συμβεί αυτό όμως, αφιέρωσε μια μέρα κατά την οποία θα αδειάσεις εντελώς τις ντουλάπες σου και θα τις απολυμάνεις.

Το μπάνιο
Οι υδρατμοί και τα νερά αφήνουν άλατα, στίγματα και μούχλα. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία να απολυμάνεις το μπάνιο, να καθαρίσεις τα ντουλάπια και τις επιφάνειες και ίσως να προσθέσεις και κάποιο αρωματικό ή ένα φυτό.

Τα χαλιά
Σίγουρα η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι αρκετή, ιδίως σε σημεία με συχνή διέλευση είναι αναγκαίος ένας πιο βαθύς καθαρισμός. Αν έχεις μικρά χαλιά, μπορείς να τα βάλεις απευθείας στο πλυντήριο, για μεγαλύτερα προμηθεύσου ένα ειδικό καθαριστικό και ξεκίνα.

Ηλεκτρικές συσκευές
Πόσο καιρό έχεις να καθαρίσεις σχολαστικά το πλυντήριο ρούχων ή το στεγνωτήριο σου; Αν η απάντηση σοκάρει κι εσένα, μάλλον ήρθε η ώρα να ασχοληθείς λίγο με αυτό.

Κρυφά σημεία
Όλα αυτά τα σημείο που η σκούπα δεν φτάνει, αλλά συνήθως δεν θα ασχοληθείς παραπάνω. Ξέρεις πίσω από τον καναπέ, στη γωνία της συρταριέρας κ.λ.π.

Αποθήκη
Από τις πιο κουραστικές διαδικασίες, η στιγμή που θα πρέπει να βάλεις σε μια τάξη την αποθήκη σου, να καθαρίσεις, να οργανώσεις και να πετάξεις ό,τι δεν χρειάζεται.

Βεράντα
Μαραμένες γλάστρες, πατημένα φύλλα και κοκκινόχωμα, ίσως συνθέτουν αυτήν τη στιγμή το σκηνικό της βεράντας σου. Είναι η στιγμή για μια ολική καθαριότητα και αντικατάσταση με νέα ανοιξιάτικα φυτά.

Διαβάστε Ακόμη

Η Leyna Bloom γράφει ιστορία ποζάροντας στο εξώφυλλο του Sports Illustrated

Έχεις σγουρά μαλλιά και τα ισιώνεις πάντα. Πώς θα τα προστατεύσεις;

Πηγή: SAVOIRVILLE