3 συχνά λάθη που μπορεί να μειώνουν την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου

Η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα του δέρματος. Χωρίς αυτήν, η επιδερμίδα σου μπορεί να γίνει ξηρή, ξεφλουδισμένη, θαμπή και να έχει δυσάρεστη αίσθηση. Ειδικά τις κρύες μέρες που διανύουμε, η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι must.

Όμως, παρόλο που μπορεί να εφαρμόζεις καθημερινά την ενυδατική σου, η επιδερμίδα σου μπορεί να μη συγκρατεί την υγρασία. Άλλωστε πόσες φορές έχεις ενυδατώσει πρόσωπο και σώμα, μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι το δέρμα σου είναι ξανά αφυδατωμένο το επόμενο πρωί;

Απ’ ότι φαίνεται, υπάρχουν μερικά αθώα λάθη που μπορούν εύκολα να σαμποτάρουν την ενυδάτωσή σου. Γι’ αυτό διάβασε παρακάτω όλες αυτές τις μικρές παγίδες. Όμως μην ανησυχείς! Η λύση τους είναι εξίσου εύκολη!

Λάθος #1: Δεν ενυδατώνεις ολόκληρο το σώμα σου

Δεν είσαι μόνη. Πολλοί άνθρωποι που φροντίζουν σχολαστικά το δέρμα του προσώπου τους, χαλαρώνουν όταν πρόκειται για τη φροντίδα του σώματος. Αυτό συμβαίνει επειδή στη βιομηχανία ομορφιάς, μεγάλο μέρος της προσοχής επικεντρώνεται στο πρόσωπο, καθώς είναι το πιο ορατό μέρος του δέρματος και συχνά πιο ευαίσθητο από άλλες περιοχές του σώματος.

Αλλά το να αγνοείς εντελώς την περιποίηση του σώματος είναι κρίμα. Ειδικά, όταν τα τελευταία χρόνια έχουν βγει στην αγορά προϊόντα και φόρμουλες που ανταγωνίζονται εκείνα της περιποίησης προσώπου. Για παράδειγμα, μπορείς να βρεις μια κρέμα σώματος εξίσου πλούσια με την αγαπημένη σου κρέμα νυκτός. Ή μια θεραπεία χεριών που βοηθάει να σβήσουν οι μαύρες κηλίδες, σαν ένας ορός φωτεινότητας.

Επίσης, ο δερματικός φραγμός δεν σταματά στο λαιμό και η υγρασία παίζει ζωτικό ρόλο στη λειτουργία του. Έτσι, εάν αμελείς την ενυδάτωση ολόκληρου του σώματός σου, ο δερματικός φραγμός αποδυναμώνεται, μειώνοντας την προστασία του δέρματος από εξωτερικούς παράγοντες. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Η λύση

Θεώρησε αυτό το κείμενο ως σημάδι για να επενδύσεις στην περιποίηση του σώματός σου, δίνοντας στο δέρμα σου την απαραίτητη ενυδάτωση. Όπως ακριβώς επιλέγεις μια πιο παχύρρευστη ενυδατική για περισσότερη ενυδάτωση το χειμώνα, κάνε το ίδιο και για το σώμα σου. Απλά, διάλεξε μια πυκνή κρέμα σώματος με ενυδατική βάση. Προτίμησε φόρμουλες με αλόη, βούτυρο καριτέ, έλαιο σπόρων moringa, έλαιο βρώμης, έλαιο καρύδας ή κεραμίδια.

Λάθος #2: Χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό

Είναι γεγονός πως λίγα πράγματα είναι όσο απολαυστικά όσο ένα μπάνιο με αχνιστό, καυτό νερό. Όμως, όσο υπέροχα και αν νιώθεις εκείνη τη στιγμή, ο δερματικός φραγμός σου υποφέρει.

Ο λόγος είναι απλός. Το ζεστό νερό εξατμίζεται γρηγορότερα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να παγιδευτεί η υγρασία στο δέρμα μετά το ξέβγαλμα. Έτσι, αν το νερό εξατμιστεί πριν προλάβεις να κλειδώσεις την υγρασία με την κρέμα σου, θα αφήσει την επιδερμίδα σου ακόμα πιο ξηρή από πριν. Ακόμα, το ζεματιστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια και λιπίδια από το δέρμα, θέτοντας σε κίνδυνο τον δερματικό φραγμό. Και, όπως αναφέραμε, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκασμένο, ξηρό δέρμα.

Η λύση

Πολλοί δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση χλιαρού ή ελαφρώς ζεστού νερού όταν κάνεις ντους ή πλένεις το πρόσωπό σου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τον χειμώνα, αν μπορείς να το καταφέρεις. Ο λόγος είναι επειδή η λειτουργία του δερματικού φραγμού είναι ήδη αποδυναμωμένη από το κρύο, οπότε είναι προτιμότερο να μην επιδεινωθεί περαιτέρω.

Λάθος #3: Δεν ενυδατώνεις το υγρό δέρμα

Μετά τον καθαρισμό, ο στόχος είναι να κλειδώσεις όλη την υγρασία στο δέρμα. Μάλιστα θα είναι πιο εύκολο για τις υγραντικές ουσίες στα προϊόντα σου, όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη, να συγκρατήσουν την υγρασία, αν το δέρμα είναι νωπό. Οι υγραντικές ουσίες τραβούν νερό από το περιβάλλον για να ενυδατώσουν το δέρμα, οπότε το υγρό δέρμα μπορεί να εντείνει την ενυδάτωση από τα προϊόντα.

Η λύση

Όπως μάλλον ήδη μάντεψες η λύση είναι απλή. Εφάρμοσε την κρέμα σου απευθείας μετά το ντους. Μετά το πλύσιμο, σκούπισε ελαφρά το δέρμα σου, ταμποναριστά, με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, εφάρμοσε μια πλούσια ενυδατική γεμάτη υγραντικά συστατικά για να κλειδώσεις όλη την ενυδάτωση.

Παρόλο που είναι απλά, τα τρία παραπάνω λάθη ενυδάτωσης μπορούν εύκολα να κλέψουν τη λάμψη της επιδερμίδας σου. Όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού όπως είδες λύσεις είναι απλούστατες.

Διαβάστε ακόμη:

Prix de Beauté 2021: Ποιοι είναι οι νικητές της κατηγορίας “Δερμοκαλλυντικά, Αντηλιακή Προστασία”

6 εστιατόρια και μπαρ με ζεστό εξωτερικό χώρο, σε Αθήνα και Πειραιά, αν νιώθεις πιο ασφαλής έτσι

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: Savoirville