Στο «σφυρί» βγάζει σαλέ του ο πρίγκιπας Ανδρέας– Δεν πληρώνει η Ελισάβετ τις νομικές του περιπέτειες...

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο… «Στο σφυρί» βγάζει ο πρίγκιπας Ανδρέας το ελβετικό σαλέ του των 17 εκατομμυρίων λιρών, επειδή η βασίλισσα φέρεται να αρνείται να πληρώσει το… λογαριασμό για την περιβόητη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε.

Ο Δούκας της Υόρκης χρειάζεται να βρει τα κεφάλαια για να πληρώσει την ομάδα των αμερικανών δικηγόρων του, για να αντιμετωπίσουν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Το θύμα του δικτύου παιδεραστίας, που είχε στήσει ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν που αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019, κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση και τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου. Η Ρόμπερτς, ισχυρίζεται ότι ο πρίγκιπας έκανε σεξ μαζί της τρεις φορές. Ο πρίγκιπας αρνείται σταθερά τις κατηγορίες. 

Εάν η υπόθεση πάει σε δίκη και ο Ανδρέας χάσει, η  Ρόμπερτς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει συμβιβασμό που οι νομικοί εμπειρογνώμονες έχουν προβλέψει ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 3 εκατομμύρια λίρες. Αυτή την εβδομάδα προέκυψε ότι ο Ανδρέας θα μπορούσε να συμβιβαστεί εξωδικαστικά με τη Ρόμπερτς για να αποφύγει την εκδίκαση της υπόθεσης.  

Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθεί να επιταχύνει την πώληση του ακινήτου επειδή η βασίλισσα φέρεται να μην θέλει να καλύψει τους νομικούς λογαριασμούς.

Ο Ανδρέας και η πρώην σύζυγός του Σάρα Φέργκιουσον αγόρασαν το πολυτελές σαλέ Verbier το 2014 για 16,6 εκατομμύρια λίρες.

Το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, αναφέρθηκε ότι ο ίδιος και η Δούκισσα της Υόρκης ήταν κοντά στο να πουλήσουν το σαλέ για να διευθετήσουν μια δικαστική διαμάχη με την πρώην ιδιοκτήτριά του. Ισχυρίστηκε ότι της χρωστούσαν ακόμη 6,6 εκατομμύρια λίρες αφού φέρεται να μην εξόφλησαν την τελευταία δόση για το ακίνητο την 1η Ιανουαρίου 2020.
 

Πηγή: mirror.co.uk