Στάζει δηλητήριο ο Πιρς Μόργκαν για την Μέγκαν Μάρκλ: Υποκρισία, ανοησίες, συκοφαντίες

Ο Άγγλος δημοσιογράφος, Πιρς Μόργκαν μίλησε για πρώτη φορά μετά τη δραματική έξοδό του από την εκπομπή «Good Morning Britain» όταν διατύπωσε αμφιλεγόμενα σχόλια σχετικά με την τηλεοπτική συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ο Πιρς Μόργκαν εμφανίστηκε στην εκπομπή «Tucker Carlson Today» στο Fox Nation την περασμένη Δευτέρα και αποκάλυψε πως εξακολουθεί «να μην πιστεύει αυτά που είπαν και συγκεκριμένα να μην πιστεύει όσα είπε η Μέγκαν Μαρκλ».

«Δεκαεπτά διαφορετικοί ισχυρισμοί από το ζευγάρι έχουν πλέον αποδειχθεί ότι είναι εντελώς αναληθείς ή υπερβολικά μεγαλοποιημένοι ή αβάσιμοι» δήλωσε.

Μιλώντας για τις συνθήκες που τον οδήγησαν να απομακρυνθεί από το ρόλο του ως συμπαρουσιαστής του «GMB», ο Μόργκαν είπε: «Δεν πίστεψα τη Μέγκαν Μαρκλ, μια τεράστια αντίδραση ξέσπασε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ήμουν οργισμένος, δεν μου επιτρεπόταν να έχω τη γνώμη ότι δεν πίστεψα όσα είπε, παρ’ όλο που ήταν σαφές σε εμένα σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρακολουθούσα τη συνέντευξη, ότι υπήρχαν ορισμένα πράγματα που απλά δεν μπορούσαν να είναι αλήθεια».

Χαρακτηρίζοντας ανοησίες τους ισχυρισμούς της Μέγκαν Μαρκλ ότι παντρεύτηκε τρεις ημέρες πριν από το γάμο της με τον Χάρι, το 2018, ο Μόργκαν είπε: «Εάν αυτό συνέβαινε μόνο με τους τρεις, ο αρχιεπίσκοπος θα είχε συλληφθεί για παραβίαση του νόμου. Υπήρχαν, λοιπόν, πράγματα όπως αυτό, που θεώρησα ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά δεν επιτρεπόταν να είναι μια θέση που θα μπορούσα να υιοθετήσω. Μου είπαν: "πρέπει να πιστέψεις τη Μέγκαν Μαρκλ και αν δεν πιστεύεις αυτά που λέει, είσαι ρατσιστής"».

Μεγάλο μέρος της αρνητικής αντίδρασης που εισέπραξε ο Άγγλος παρουσιαστής της τηλεόρασης προήλθε από την κριτική του για τη Μέγκαν Μαρκλ με αφορμή τον ισχυρισμό της ότι δεν μπορούσε έχει βοήθεια από το βασιλικό προσωπικό αφού βίωσε αυτοκτονικές σκέψεις ενώ ήταν έγκυος.

«Δεν μπορώ να πω αν είχε αυτοκτονικές σκέψεις, αυτό το γνωρίζει η ίδια μόνο» είπε ο Πιρς Μόργκαν.

«Αυτό το οποίο εκλαμβάνω ως πρόβλημα, είναι ότι ισχυρίζεται ότι πήγε σε δύο μέλη του προσωπικού του Παλατιού – Σε έναν ανώτερο βοηθό και επίσης στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Και είπε και στους δύο ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας και ότι χρειάζεται βοήθεια και πως και οι δύο απέρριψαν το ενδεχόμενο και της είπαν ότι δεν μπορούσε να λάβει βοήθεια γιατί θα ήταν κακό για το brand της βασιλικής οικογένειας και το βρίσκω απλώς αδύνατο να τo πιστέψω» ανέφερε.

Ο Μόργκαν χαρακτήρισε τη συνέντευξη του ζευγαριού με την Όπρα ως «την πιο απίστευτα υποκριτική επίθεση συκοφαντίας της βασιλικής οικογένειας, της βασίλισσας, της μοναρχίας και, ειλικρινά, της Βρετανίας, της χώρας μου».

«Και λοιπόν, βγήκα στον αέρα τη Δευτέρα το πρωί, και ανταπέδωσα… και είπα ξεκάθαρα ότι δεν πίστεψα σε τίποτα απ΄όσα είπε η Μέγκαν Μαρκλ» τόνισε.

Ο 56χρονος παρουσιαστής αποχώρησε από την εκπομπή κατά τη διάρκεια λογομαχίας με τον προσκεκλημένο παρουσιαστή Άλεξ Μπέρεσφορντ.

Ο Πιρς Μόργκαν πρόσθεσε: «Και τώρα εδώ είμαστε ένα μήνα αργότερα, και ειλικρινά είχα πολύ χρόνο να το σκεφτώ και είχα αρκετό χρόνο για να αναλύσω τι είπε εκείνη και τι είπε ο πρίγκιπας Χάρι και ακόμα δεν πιστεύω όσα είπαν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ