Κλείσιμο

Σε δημοπρασία το αυτοκίνητο-δώρο του πρίγκιπα Κάρολου στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

Σε δημοπρασία πωλείται το αυτοκίνητο, που είχε δωρίσει ο πρίγκιπας Κάρολος στην πριγκίπισσα Νταϊάνα για τον αρραβώνα τους. 

Μετά από 20 χρόνια στο γκαράζ ενός θαυμαστή της πριγκίπισσας, το Ford Escort Ghia είναι προς πώληση για αγορά εώς τις 29 Ιουνίου στην τιμή των 55 χιλιάδων βρετανικών λιρών. Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Ο Κάρολος είχε χαρίσει το συγκεκριμένο δώρο στην Νταϊάνα δύο μήνες πριν τον γάμο τους τον Μάιο του 1981 και εκείνη το οδηγούσε μέχρι και τον Αύγουστο του 1982. Το αυτοκίνητο έχει ακόμα το ίδιο χρώμα και τις ίδιες πινακίδες, όπως όταν το οδηγούσε η «πριγκίπισσα του λαού» και το οδόμετρο αναγράφει 133.575 χλμ., και φέρει την αρχική πινακίδα κυκλοφορίας, WEV 297W. Στο καπό φέρει ένα πιστό αντίγραφο του γλυπτού ενός βατράχου.

Πρόκειται για ένα αντίγραφο του δώρου, που είχε κάνει η πριγκίπισσα στην αδερφή της για να της θυμίσει το παραμύθι με τον βάτραχο και την πριγκίπισσα. Να σημειωθεί πως ο Κάρολος πριν καταλήξει στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, ήταν σε σχέση με την αδερφή της, όμως όπως έχει αναφερθεί, δεν ένιωθαν τίποτα ο ένας για τον άλλο, οπότε το ειδύλλιο έληξε άδοξα.

Σύμφωνα με τον Λούις Ράμπετ, τον υπεύθυνο της δημοπρασίας, το αυτοκίνητο είναι ανέγγιχτο και δεν φέρει καμία διαφορά από όταν το είχε στην κατοχή της η αγαπημένη πριγκίπισσα: «Ακόμα και το ραδιόφωνο είναι ένα ράδιο του 1980. Είναι ακριβώς όπως το οδηγούσε η Νταϊάνα. Ήταν πολύ σουρεαλιστικό να κάθεσαι πίσω από το τιμόνι και να σκέφτεσαι ποιος ήταν εκεί στη νεαρή αυτή φάση της ζωής της και πριν κάνει όλα όσα έκανε στην -δυστυχώς- πολύ σύντομη ζωή της».

Πριν λίγες εβδομάδες πουλήθηκε η Bentley Mulsanne που ανήκε στην βασίλισσα Ελισάβετ και, σήμερα, βλέπουμε ένα ακόμα αυτοκίνητο που κάποια στιγμή πέρασε από το βασιλικό γκαράζ της Μεγάλης Βρετανίας.