Ρότερνταμ: Έτοιμοι να πάρουν με τα... αυγά τον Μπέζος για την διάλυση γέφυρας ώστε να περάσει το γιοτ του

Κυριολεκτικά έτοιμοι να πετάξουν αυγά στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος είναι οι κάτοικοι του λιμανιού του Ρότερνταμ στην Ολλανδία μετά την ανακοίνωση του σχεδίου να αποσυναρμολογηθεί προσωρινά μια ιστορική γέφυρα για να καταστεί εφικτή η διέλευση του σούπερ γιοτ του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Business Insider,  ομάδα ντόπιων οργάνωσε μια εκδήλωση στην οποία και σκοπεύουν να πετάξουν σάπια αυγά στο σούπερ γιοτ του ιδρυτή της Amazon, εάν όντως η εμβληματική γέφυρα Koningshaven του Ρότερνταμ αποσυναρμολογηθεί.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα δημιουργήθηκε διαδικτυακό κάλεσμα μέσω σελίδας στο Facebook με πάνω από 2.800 άτομα να έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν στην εκδήλωση η οποία έχει όνομα «Πετώντας αυγά στο σούπερ γιοτ Τζεφ του Μπέζος»!

Την ίδια ώρα σχεδόν 10.000 άλλοι έχουν δηλώσει ότι «ενδιαφέρονται» για την εκδήλωση στη σελίδα.

Η εμβληματική γέφυρα Koningshaven χρονολογείται από το 1878 και επισκευάστηκε μετά τον βομβαρδισμό της το 1940 κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Όμως έχει πολύ χαμηλό ύψος για τη διέλευση του γιότ του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, που είναι μια πολυτελής θαλαμηγός αξίας 430 εκατομμυρίων ευρώ που κατασκευάζεται στη χώρα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ναυπηγική εταιρία ζήτησε από τον δήμο του Ρότερνταμ να αποσυναρμολογήσει προσωρινά τη γέφυρα, αφαιρώντας το κεντρικό της τμήμα, ώστε το πλοίο να μπορέσει να περάσει από κάτω.

"Αυτό είναι το μόνο πέρασμα προς τη θάλασσα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του δήμου του Ρότερνταμ, προσθέτοντας ότι τα έξοδα της επιχείρησης θα καταβληθούν από τη ναυπηγική εταιρία.

Η θαλαμηγός ναυπηγείται επί του παρόντος στο Αλμπλάσερνταμ, κοντά στο Ρότερνταμ, και αναμένεται να περάσει φέτος το καλοκαίρι κάτω από τη γέφυρα Κόνινγκσαβενμπρουγκ, που είναι πολύ χαμηλή για το τρικάταρτο ιστιοφόρο.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr