Προτινόλη: Το επαναστατικό skincare συστατικό που χρειάζεται να ξέρεις

Η ανακάλυψη ενός νέου συστατικού στον τομέα της περιποίησης του δέρματος είναι πάντα άξια ενθουσιασμού. Όταν όμως το νέο αυτό συστατικό προσφέρει οφέλη σαν της προτινόλης, τότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το εντάξουμε κατευθείαν στην καθημερινή ρουτίνα μας.

Εάν αναρωτιέσαι γιατί, ο λόγος είναι απλός. Η προτινόλη είναι ένα καινούργιο συστατικό το οποίο προσφέρει όλα τα skincare οφέλη που αναζητούμε αυτή την περίοδο. Και έχει προσιτή τιμή!

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η ανακάλυψη της προτινόλης έγινε από τους επιστήμονες της Avon μετά από χρόνια έρευνας και μελετών. Η δράση της έγκειται στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα, διατηρώντας το λαμπερό και ενυδατωμένο. Όπως ξέρουμε, τα φυσικά επίπεδα κολλαγόνου στην επιδερμίδα μειώνονται καθώς μεγαλώνουμε, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να τα ενισχύσουμε μέσα από τα προϊόντα περιποίησης μας. Η προτινόλη λοιπόν κάνει ακριβώς αυτό.

Προς το παρόν, η προτινόλη χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την Avon. Εάν θες να την εντάξεις κι’ εσύ στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σου, τότε δοκίμασε τον ορό Anew Renewal Power. Το συγκεκριμένο προϊόν βασίζεται στην προτινόλη και υπόσχεται βελτίωση στην όψη της επιδερμίδας μέσα σε 7 μέρες! Κι’ όμως, μία εβδομάδα χρήσης του ορού αρκεί για να δεις το δέρμα σου πιο λείο και σφριγηλό. Ο συνδυασμός προτινόλης με νιασιναμίδη που περιέχει, προάγει τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας, μειώνει την εμφάνιση ατελειών και πόρων. Συνιστάται κυρίως για βραδινή χρήση, ακολουθούμενος από την ενυδατική σου. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδύασε το με κρέμα νυκτός της Avon με προτινόλη.

Όσο απίστευτα κι’ αν ακούγονται τα παραπάνω αποτελέσματα, είναι εφικτά.

Η προτινόλη ξεχωρίζει σαν συστατικό για την άμεση και έντονη δράση της. Παρόλο που παρέχει γρήγορα αποτελέσματα είναι ήπια στο δέρμα, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη διαφορά της από τη ρετινόλη.

Όπως και η ρετινόλη, η προτινόλη ενισχύει δύο τύπους κολλαγόνου: το κολλαγόνο Ι και ΙΙΙ. Ο συνδυασμός τους είναι καίριος για την επιδερμίδα, αφού προσφέρει κυριολεκτικά δέρμα σαν μωρού. Το κολλαγόνο ΙΙΙ βρίσκεται κυρίως στο δέρμα μωρών και μικρών παιδιών, προσφέροντας του τη σφριγηλή, βελούδινη όψη του. Όμως, εκεί που η ρετινόλη μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου ή να προκαλέσει ξηρότητα, η προτινόλη είναι πιο ήπια και ηρεμεί την επιδερμίδα. Έτσι, μπορείς να την εντάξεις στη ρουτίνα σου χωρίς δεύτερη σκέψη.

Φυσικά, για εξατομικευμένη καθοδήγηση είναι καλό να συμβουλευτείς τον δερματολόγο ή τον αισθητικό σου.

Διαβάστε επίσης:

Οι εναλλακτικές και λιγότερο αγχωτικές φράσεις αντί του «Πρέπει να μιλήσουμε»

Vanilla Chai: Πώς θα φτιάξεις σπίτι σου το πιο απολαυστικό ρόφημα του χειμώνα
 

Πηγή: savoirville