Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Συγκινεί με την περιγραφή της ανακοίνωσης του θανάτου της μητέρας του

Με αφορμή την περιοδεία που κάνει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, στην Σκωτία, σε μια από τις εκδηλώσεις που παρευρέθηκε, άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για την σύνδεση που νιώθει ο ίδιος με την χώρα αλλά και όλη η βασιλική οικογένεια, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αντίδρασή του όταν ενημερώθηκε για τον χαμό της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ο ίδιος, στο βίντεο που προβλήθηκε από το BBC είπε χαρακτηριστικά: «H Σκωτία είναι πολύ σημαντική για μένα και πάντα θα έχει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Ερχόμουν εδώ από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Όσο μεγάλωνα έβλεπα πως η γιαγιά μου απολάμβανε κάθε λεπτό που περνούσε εδώ. Και ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ πιο ευτυχής από όταν περπατούσε στους λόφους. Η Σκωτία είναι η πηγή των πιο χαρούμενων αναμνήσεών μου. Αλλά επίσης και των πιο στενάχωρων».

Φυσικά στην συνέχεια εξήγησε πως εκεί ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την τραγική είδηση: «Ήμουν στο Balmoral όταν μου είπαν ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει. Ακόμα σοκαρισμένος βρήκα καταφύγιο στη λειτουργία της εκκλησίας Crathie Kirk εκείνο το πρωινό. Και τις μαύρες μέρες του πένθους που ακολούθησαν βρήκα παρηγοριά στην σκωτσέζικη ύπαιθρο. Ως αποτέλεσμα, η σύνδεση που θα νιώθω για πάντα με τη Σκωτία είναι βαθιά».

Όμως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ένα ευχάριστο γεγονός που τον συνδέει με την Σκωτία, που δεν είναι άλλο από την γνωριμία του με την Κέιτ Μίντλετον, όσο σπούδαζε στο κολλέγιο του St. Andrews. Επισημαίνοντας, «και μαζί με αυτή την τραυματική εμπειρία, υπάρχει και μια μεγάλης χαράς. Γιατί ήταν εδώ στη Σκωτία που πριν 20 χρόνια που γνώρισα την Κάθριν. Δεν χρειάζεται να το πω αλλά η πόλη που γνωρίζεις την μέλλουσα σύζυγό σου κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου. Ο Τζορτζ, η Σάρλοτ και ο Λούις ξέρουν ήδη πόσο αγαπημένη είναι η Σκωτία για εμάς και αρχίζουν να χτίζουν και τις δικές τους χαρούμενες αναμνήσεις εδώ».

Πηγή: Must