Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τη μαξιλαροθήκη σου, σύμφωνα με τους ειδικούς

Δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά πιο χαλαρωτικά συναισθήματα από το να ξαπλώνεις σε μια καθαρή μαξιλαροθήκη στο τέλος της ημέρας. Οι ειδικοί έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας μία φορά την εβδομάδα. Κι αν πιστεύεις ότι το να πλένεις τα σεντόνια σου μία φορά την εβδομάδα – όπως λέει ο δερματολόγος Hadley King, MD και η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας – είναι υπερβολικό, περιμένε μέχρι να ακούσεις πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τις μαξιλαροθήκες.

Ο Dr.  Hadley King λέει στο Well+Good ότι θα πρέπει να αλλάζoυμε μαξιλαροθήκες περίπου δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. «Κάθε φορά που ξαπλώνεις στο κρεβάτι, μολύνεις τα κλινοσκεπάσματα με νεκρά κύτταρα του δέρματος (περίπου 50 εκατομμύρια την ημέρα), ιδρώτα, μακιγιάζ, λοσιόν, τρίχες και οτιδήποτε άλλο έχει συλλέξει το σώμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, από γύρη και τρίχωμα κατοικίδιων μέχρι βακτήρια μούχλας και ιικά σωματίδια επίσης», λέει ο δερματολόγος. «Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ο ιδρώτας παρέχουν τροφή για τα ακάρεα της σκόνης, προσελκύοντάς τα στο κρεβάτι σας και βοηθώντας τα να πολλαπλασιαστούν». Τα ακάρεα της σκόνης είναι υπεύθυνα για την επιδείνωση αλλεργιών ή άσθματος.

Μένοντας τώρα στη μαξιλαροθήκη, ο ιδρώτας και τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα είναι επίσης ένα γόνιμο έδαφος για βακτήρια. “Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για ερεθισμό του δέρματος και μολύνσεις. Μπορεί επίσης να συμβάλει σε ξεσπάσματα ακμής εάν έχετε δέρμα με τάση ακμής” εξηγεί ο Dr. Hadley. Η μέγιστη διάρκεια που θα μπορούσες να μείνεις με τις ίδιες μαξιλαροθήκες θα ήταν μια εβδομάδα. Αλλά αυτό μόνο εάν το πρόσωπο, το δέρμα και τα μαλλιά της καθαρίζονται επιμελώς κάθε βράδυ πριν τον ύπνο και δεν υπάρχουν αλλεργίες, δερματικά προβλήματα. +1 δουλειά λοιπόν.

Διαβάστε ακόμη:

Η ξεκούραση στην εποχή που ακόμα και η τεμπελιά θέλει τη δική της προσπάθεια

Υπάρχουν πολλές θέσεις για τα αγαπημένα σου βιβλία αν βαρέθηκες τη βιβλιοθήκη

 

Πηγή: Savoir Ville