Πώς θα βρεις κίνητρο όταν η γυμναστική είναι το τελευταίο που θες να ασχοληθείς

Πάντα λες ότι θα βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά κι όμως πάντα καταλήγεις να αθετείς την υπόσχεση που έδωσες ότι θα ξεκινήσεις γυμναστική. Οι πειρασμοί εξάλλου είναι πολλοί και οι δικαιολογίες ακόμη περισσότερες. Τι απαντάμε λοιπόν σε όλα αυτά που μπαίνουν ανάμεσα σε εσένα και στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;

Προτιμάς να κάτσεις και να δεις τηλεόραση/Netflix

Και γιατί να μην τα κάνεις παράλληλα; Γιατί να μην κάνεις γυμναστική (βαράκια, κοιλιακούς, stretching κτλ) ενώ παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά; Σίγουρα ο πρωταγωνιστής δεν θα παρεξηγηθεί.

Δεν έχεις χρόνο

Και ποιος έχει; Ο χρόνος εξάλλου είναι έννοια σχετική. Τον χρόνο τον φτιάχνεις, δεν σου χαρίζεται. Κάνε το κατάλληλο multi-tasking, εξοικονόμησε χρόνο από όπου μπορείς και εκμεταλλεύσου όποια ευκαιρία έχεις για φυσική δραστηριότητα. Γυμναστική δεν είναι μόνο το γυμναστήριο. Γυμναστική είναι και το να καλύψεις με τα πόδια ή το ποδήλατο μια απόσταση που άλλοτε θα έκανες οδικώς. Γυμναστική είναι και το κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης ή stretching ενώ παρακολουθείς τηλεόραση. Γυμναστική είναι και το να προτιμήσεις τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Είσαι πολύ βολικά εκεί που βρίσκεσαι και στην τελική μπορείς να ξεκινήσεις από την άλλη εβδομάδα

Αν είναι να το ξεκινήσεις όπως λες, τότε έτσι κι αλλιώς την “ταλαιπωρία” δεν την γλιτώνεις. Όσο πιο νωρίς το βάλεις μπρος τόσο πιο γρήγορα θα το συνηθίσεις και δεν θα το βλέπεις σαν βραχνά. Μπορεί μάλιστα να ξεκινήσεις να το απολαμβάνεις κιόλας, ειδικά όταν αρχίσεις να διαπιστώνεις βιωματικά πόσα ευεργετικά μπορεί να δράσει η άσκηση στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή σου.

Φοβάσαι να πας στο γυμναστήριο γιατί όλοι εκεί είναι σε καλύτερη φόρμα από εσένα

Όπως είπαμε, γυμναστική δεν είναι μόνο το γυμναστήριο. Είναι και τα 10k βήματα που μπορείς να κάνεις, το πιλάτες ή η γιόγκα που μπορείς να ξεκινήσεις online. Αν πάλι θες κάποιον να σε βάζει σε τάξη ή να σε καθοδηγεί γιατί είσαι αρχάριος, υπάρχει η εναλλακτική του personal. Αν πάλι το budjet σου δεν σου επιτρέπει να ξεκινήσεις personal, τότε μπορείς να βρεις ολιγομελή τμήματα. Ή απλά να τα παραβλέψεις όλα αυτά και να με εμπιστευθείς όταν θα σου πω ότι όχι, στο γυμναστήριο δεν συχνάζει μόνο η Kendal Jenner αλλά και η γειτόνισσα / ο γείτονάς σου (που παίζει να σου ρίχνει και καμπόσα χρονάκια). Και γιατί όχι, αφού αυτό είναι το πιο υγιές πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς για τον εαυτό του. Γιατί στην τελική, η γυμναστική δεν είναι το μέσο για να κατακτήσεις την τέλεια εικόνα (υπάρχει άραγε αυτό;). Ακόμη όμως και να ήταν, από κάπου θα έπρεπε να ξεκινήσεις, δεν συμφωνείς;

Θεωρείς την άσκηση κακοποιητική

Γιατί την έχεις συσχετίσει με τραυματισμούς, κούραση, ποτάμια ιδρώτα και γενικώς πολύ κακό για το τίποτα. Για ακόμη μια φορά θα σου πω ότι εξαρτάται από το είδος που θα επιλέξεις. Γυμναστική δεν είναι μόνο το crossfit, είναι και η γιόγκα ή ο χορός. Γυμναστική είναι και η πεζοπορία στη φύση. Σε κάθε περίπτωση, σκέψου τα θετικά που μπορεί να έχει για εσένα και ίσως αλλάξεις γνώμη. Επίσης, φρόντισε να κάνεις την εμπειρία ολιστικά ευχάριστη. Βρες ένα ωραίο outfit, μια καλή παρέα, έναν ευχάριστο χώρο και κάπως έτσι θα έχεις και έναν (τουλάχιστον) καλό λόγο να μπεις στην όλη διαδικασία.

Δεν έχεις κανένα θέμα υγείας και η εμφάνισή σου είναι ήδη πολύ καλή και χωρίς γυμναστική

Η άσκηση είναι μια επένδυση. Ή με άλλα λόγια, είναι η συνθήκη που σου εξασφαλίζει ότι τα καλά του σήμερα θα μπορείς να τα χαίρεσαι και αύριο. Είναι ο τρόπος σου να κρατήσεις μακριά την οστεοπόρωση, τα καρδιαγγειακά, το στρες, τη σαρκοπενία, τις ιώσεις κτλ. Είναι αυτή που ενδεχομένως να μπορεί να περιορίσει γυναικολογικές ενοχλήσεις τώρα ή στο μέλλον. Είναι αυτή που θα σε κρατήσει καλλίγραμμη και για τα επόμενα χρόνια. Και γενικώς, βάλε το μπρος γιατί μπορεί και να διαπιστώσεις ότι έχει κι άλλα οφέλη πέραν των προφανών.

Διαβάστε ακόμη

Οι hairstyle τάσεις για να υποδεχτείς τον Σεπτέμβριο

Πώς να προστατεύσεις την περιοχή του ντεκολτέ από τον ήλιο

Πηγή: Savoirville