Κλείσιμο

Πώς θα αποφύγεις να διαλέξεις το λάθος χαλί για τον χώρο σου

Τα χαλιά για το σπίτι είναι ότι τα αγαπημένα σου πλεκτά για σένα ή ότι το πάπλωμα για το κρεββάτι. Το κάνουν να φαίνεται και να είναι ζεστό, δημιουργούν ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ομορφαίνουν όλο το χώρο.
Μην υποτιμάς ποτέ τη δύναμη ενός μεγάλου χαλιού. Έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει όλο το ύφος του σπιτιού. Πως όμως μπορείς να βρεις το κατάλληλο χαλί για το χώρο σου;

Με τη μεγάλη διακοσμητική δύναμη που σου δίνει ένα χαλί έρχεται μεγάλη ευθύνη… και, ναι, η δυνατότητα να χαλάσεις ολόκληρο το δωμάτιό σου. Δεδομένου ότι ένα χαλί είναι το επίκεντρο του σημείου που βρίσκεται, η επιλογή λάθος μεγέθους, στυλ ή υλικού μπορεί να ρίξει την ατμόσφαιρα του χώρου. Και αυτό δεν το θέλει κανείς.

Βρες το σωστό μέγεθος
Όταν αγοράζουν ένα νέο χαλί, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πολύ το μέγεθος, και δικαίως. Ένα πολύ μικρό χαλί αλλάξει ολόκληρη τη ροή ενός δωματίου, ενώ ένα πολύ μεγάλο θα μοιάζει σαν να ‘’καταπίνει’’ το χώρο. Οι κανόνες μεγέθους χαλιών είναι εύπλαστοι. Διαφέρουν ανάλογα με τον χώρο και τα έπιπλα. Αυτό που ψάχνεις στην ουσία είναι κάτι που να συμπληρώνει τις διαστάσεις που θα το τοποθετήσεις. Σαν να ντύνει τα γυμνά σημεία του σπιτιού.

Ποιότητα vs Τιμή
Επειδή θέλεις να ξοδέψεις λιγότερα για το χαλί σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσεις την ποιότητα. Αγοράζοντας κάτι που είναι κακής κατασκευής, το οποίο θα φθαρεί γρήγορα ή κάτι που είναι κατασκευασμένο από υλικά χαμηλής ποιότητας είναι κακό για εσένα, το σπίτι και το περιβάλλον σου. Αξίζει να το ψάξεις λίγο παραπάνω λοιπόν, ώστε να βρεις κάτι πιο οικονομικό αλλά σε καλή ποιότητα.

Οι τάσεις του deco
Οι τάσεις μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, αλλά δεν πρόκειται να αντικαθιστάς ένα χαλί κάθε χρόνο. Το μυστικό των αγορών στα χαλιά είναι να ξεχάσεις τις τάσεις και να βρείς κάτι που πραγματικά αγαπάς και σε εκφράζει για να ντύσεις το χώρο σου.

Αντί να αγοράσεις λοιπόν ένα χαλί μόνο για να «ολοκληρώσεις» κάποιο δωμάτιο, καλό θα είναι να πάρεις το χρόνο σου, να κάνεις την έρευνά σου και  τελικά να αγοράσεις κάτι που μιλά για την αισθητική σου.

Ακόμα κι αν πρέπει να περιμένεις λίγο, το τελικό προϊόν αλλά και η εικόνα του χώρου σου θα αξίζει τον κόπο.

Διαβάστε ακόμα:

Τα καλύτερα lip oils για να αποχαιρετήσεις τα σκασμένα χείλη

Η γυμναστική μετά την εγκυμοσύνη δεν είναι εύκολη και δεν πειράζει καθόλου
 

Πηγή: savoir ville