Πώς να εντάξεις την κυκλική προπόνηση με λάστιχα στην καθημερινότητά σου

Η κυκλική γυμναστική είναι μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος και τα λάστιχα από την άλλη είναι ένας πολύ απλός αλλά και αποτελεσματικός τρόπος να ενδυναμώσεις το σώμα σου. Μισή ώρα είναι αρκετή για να αλλάξεις την καθημερινότητα σου δραστικά. Αν λοιπόν, είχες αφήσει τα λάστιχα για καιρό αχρησιμοποίητα, δες μερικούς τρόπους να τα αξιοποιήσεις στην καθημερινότητα σου μέσα από τρεις ιδέες κυκλικών προγραμμάτων:

Πρώτος κύκλος

1. Βαθιά καθίσματα/ Sumo Squats

Τοποθέτησε τα λάστιχα στους μηρούς σου, λίγο πιο πάνω από τα γόνατα. Πρόσεξε όταν κάνεις το κάθισμα, οι γοφοί σου να είναι στην ευθεία με τα γόνατα σου έτσι ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα αλλά και να αποφεύγονται τραυματισμοί. (15 επαναλήψεις)

2. Έλξεις/ Pull Downs

Κάθισε στη λεκάνη σου, σφίξε και κράτα ίσιο τον κορμό σου και τοποθέτησε τα λάστιχα στα χέρια σου, κρατώντας τα κατακόρυφα. «Τράβηξε» το λάστιχο σε κάθε χέρι προς τα κάτω ώστε ο αγκώνας σου περίπου στο ύψος του στήθους, εκπνέοντας. Εισπνοή και έτοιμη να κάνεις το ίδιο για κάθε χέρι εναλλάξ. (10 επαναλήψεις)

3. Πλάγιοι Κοιλιακοί/Russian Twists

Οι συγκεκριμένοι κοιλιακοί απαιτούν να είσαι ελαφρώς σηκωμένη-σε στάση ελαφρώς λυγισμένης σανίδας- με τα λάστιχα τοποθετημένα κάτω από τα γόνατα σου. Περιστρέφεις τον κορμό σου, χρησιμοποιώντας την αντίσταση από τα λάστιχα με τα χέρια σου με τρόπο ώστε ο αγκώνας σου να συναντά την ευθεία του γόνατου σου. (30 επαναλήψεις)

4. Άλματα/Frog Hops

Ξεκίνα από τη θέση του καθίσματος, με τα λάστιχα γύρω από τους μηρούς σου. Κάνε άλμα, απλώνοντας τα χέρια και τα πόδια σου –κρατώντας όμως και την αντίσταση στα λάστιχα-. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. (15 επαναλήψεις)

Δεύτερος κύκλος

1. Ασκήσεις απαγωγών/ Clams
Ξάπλωσε στο στρώμα σου και ένωσε τα πόδια σου σαν σε εμβρυική στάση. Κράτα τους αστραγάλους ενωμένους και πέρασε τα λάστιχα γύρω από τους μηρούς σου. Σήκωσε ελαφρώς τον κορμό σου και άνοιξε με επαναλήψεις τα γόνατα σου, δουλεύοντας τους απαγωγούς σου.(16 επαναλήψεις)

2. Άσκηση δικέφαλου/Bicep curls

Σε όρθια στάση και με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα, πάρε τα λάστιχα στα χέρια σου. Κράτα τα χέρια σου ίσια και «τράβηξε» το λάστιχο στο ύψος του ώμου σου. Κάνε κάθε χέρι ξεχωριστά, ενεργοποιώντας τον κορμό σου και παίρνοντας καλές αναπνοές.(12 επαναλήψεις)

3. Σανίδα και γόνατα /Mountain Climbers

Σε στάση σανίδας, τοποθέτησε τα λάστιχα πάνω από τα γόνατα. «Οδήγησε» το δεξί γόνατο προς την κατεύθυνση του αριστερού αγκώνα και το αντίστροφο. Κάνε γρήγορες εναλλαγές από το ένα πόδι στο άλλο.(20 επαναλήψεις)

Τρίτος Κύκλος

1. Άρσεις Θανάτου/ Dead Lifts

Τοποθέτησε το λάστιχο κάτω από τα πέλματα σου, πατώντας το. Λύγισε τα γόνατα σου για να προσεγγίσεις το λάστιχο με ίσια πλάτη και με τα δύο σου χέρια τράβηξε το προς τα επάνω. Ενεργοποίησε τους γλουτούς σου και μην ξεχνάς τις αναπνοές σου. (15 επαναλήψεις)

2. Άσκηση τρικέφαλου/ Tricep Kickbacks

Λύγισε τα γόνατα και κράτησε την πλάτη σου ίσια όσο γέρνεις μπροστά. Κράτησε το λάστιχο ψηλά στο γοφό σου και χρησιμοποίησε αντίσταση σε κάθε χέρι, τραβώντας προς τα πίσω και ενεργοποιώντας τους τρικέφαλους. (12 επαναλήψεις)

3. Ποδήλατο σε στρώμα/ Bicycles

Ξάπλωσε στο στρώμα σου και πέρασε τα λάστιχα γύρω από τους μηρούς σου. Ξεκίνα κάνοντας «ποδήλατο» και ταυτόχρονα δούλεψε τους κοιλιακούς σου, προσεγγίζοντας με τον δεξιό αγκώνα το αριστερό γόνατο –και έπειτα αντίστροφα-. (20 επαναλήψεις)

4. Σανίδα και κάθισμα/ Plank to Squat

Ξεκινάς σε θέση σανίδας με το λάστιχο γύρω από τους μηρούς σου. Κάνεις ένα μικρό άλμα για να φέρεις τα πόδια σου κοντά στα χέρια. Ύψωσε τον κορμό σου για να ετοιμαστείς για το κάθισμα και φέρε το βάρος προς τα κάτω, χωρίς να ξεχνάς την αντιστοιχία των γονάτων με τους γοφούς σου για να μην τραυματιστείς. (12 επαναλήψεις)

Διαβάστε επίσης

Μιά λίστα για τις μέρες που δεν είσαι σίγουρη τι να φορέσεις αυτό το διάστημα

Πώς η καφεΐνη σε βοηθά να αποκτήσεις πιο μακριά και πιο υγιή μαλλιά

Πηγή: savoirville