Πώς να απαλλαγείς από τα σημάδια ακμής μια για πάντα

Αν έχεις έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την ακμή και την έχεις νικήσει θριαμβευτικά, τότε ενδεχομένως να είσαι πλέον αντιμέτωπη με τα σημάδια που έχει αφήσει στο πρόσωπο σου. Ωστόσο, υπάρχουν τακτικές, με τις οποίες μπορείς να εξομαλύνεις το παρόν δερματικό πρόβλημα, με απώτερο στόχο την δημιουργία μιας περισσότερο ομοιόμορφης επιδερμίδας. Εσύ γνωρίζεις πώς μπορείς να το καταφέρεις αυτό;

Τι είναι τα σημάδια ακμής;
Επρόκειτο για ουλές ή σημάδια ερυθρού χρώματος που έχει αφήσει στην επιδερμίδα σου η ακμή, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα με μια εξειδικευμένη θεραπεία. Παρόλα αυτά, κάθε περίπτωση είναι μοναδική και δεν χρήζει παρόμοιας αντιμετώπισης. Επομένως, το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν Δερματολόγο, ώστε να λύσεις το συγκεκριμένο ζήτημα πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια σου.

Σημάδια ακμής ή υπερχρωματισμός;
Οι ουλές ακμής παρουσιάζονται όταν συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες κολλαγόνου σε ένα συγκεκριμένο σημείο του δέρματος, ενώ ο υπερχρωματισμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια βλάβη της επιδερμίδας, η οποία μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και μετά από συνεχή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ πιο επιρρεπείς σε αυτόν είναι οι σκουρόχρωμοι τόνοι δέρματος. Ουσιαστικά, δεν θεωρείται μορφή ουλής, αλλά απλώς ένα επιφανειακό “τραύμα”. Το θετικό σημείο της υπόθεσης είναι πως και για τις δυο περιπτώσεις διατίθενται διαθέσιμες επαγγελματικές θεραπείες, τις οποίες μπορείς να πραγματοποιήσεις ακόμη και στην άνεση του σπιτιού σου.

Πώς να αντιμετωπίσεις τα σημάδια ακμής
Microneedling

Υφίστανται διάφορες θεραπείες, ωστόσο η συγκεκριμένη θεωρείται η κορυφαία εξ αυτών. Η διαδικασία συμπεριλαμβάνει την χρήση μικροσκοπικών βελονών που τρυπούν ελαφρώς την επιδερμίδα, με απώτερο στόχο τόσο την επανεκκίνηση της κυτταρικής ανανέωσης, όσο και την μαζική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Peeling

Για λιγότερο εμφανείς ουλές μια κλινική θεραπεία με οξύ χαμηλού pH θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές, από τις οποίες μπορείς να επιλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου, πραγματοποιώντας την στην οικία σου. Σε αυτή την περίπτωση προτίμησε ένα προϊόν που προσφέρει ήπια χημική απολέπιση.

Πώς να αντιμετωπίσεις τον υπερχρωματισμό
Βιταμίνη C

Τα οφέλη της είναι αναρίθμητα, καθώς τονώνει την φωτεινότητα της επιδερμίδας, την αναζωογονεί και επιταχύνει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Παράλληλα, δεν συμβάλλει μόνο στην αντιμετώπιση του υπερχρωματισμού, αλλά αποτρέπει και την δημιουργία σκουρόχρωμων κηλίδων που ενδέχεται να εμφανιστούν, έπειτα από την έκθεση σου στον ήλιο.

Ρετινόλη

Η ρετινολή αποτελεί το κορυφαίο “όπλο” σου ενάντια στον υπερχρωματισμό. Ωστόσο, απαιτεί την επίβλεψη ενός ειδικού. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμβουλευθείς έναν ειδικό, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του και να μην παραλείπεις ποτέ την SPF προστασία σου.

Φωτοθεραπεία

Η θεραπεία με Led Lights “υπόσχεται” να συμβάλλει στην μείωση των φλεγμονών, βοηθώντας το δέρμα να ανακάμψει σταδιακά. Στην προκειμένη περίπτωση, σου δίνεται η δυνατότητα να τις αξιοποιήσεις και να τις πραγματοποιήσεις στο σπίτι αποκομίζοντας εξαιρετικά οφέλη από αυτές.

Συνεπώς, κατανοούμε πως υφίστανται πολλές και διαφορετικές μέθοδοι, με την συμβολή των οποίων θα καταφέρεις να αντιμετωπίσεις δραστικά τα παρόντα δερματικά σου προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου τον Δερματολόγο σου.

Διαβάστε ακόμη:

-Οι καλύτεροι συνδυασμοί χρωμάτων, εάν θέλεις να βάψεις τώρα το σπίτι σου

-Πώς είναι να βλέπεις τις φίλες σου να γίνονται μαμάδες ενώ τον εαυτό σου να παραγγέλνει άλλο ένα cocktail

Πηγή: Savoirville
TAGS: ακμή