Πώς μια βόλτα με τον σκύλο σου μπορεί να μειώσει το στρες

Πόσες φορές έχεις επιστρέψει χαρούμενη από τη βόλτα με το σκυλάκι σου; Υπάρχει λόγος για αυτό. Και έχει να κάνει με το πόσο αγχολυτική είναι αυτή η βόλτα.

Αν έχεις κατοικίδιο ή σκοπεύεις να αποκτήσεις, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε αυτή την ιδέα. Ένα κατοικίδιο μπορεί να σε γεμίσει με συντροφιά, αγάπη και στοργή περισσότερη κι από κάποιον άνθρωπο. Ακριβώς επειδή, τα κατοικίδια αγαπούν 10 φορές πιο ανιδιοτελώς από τους ανθρώπους. Όπως καταλαβαίνεις, υπάρχει pet-friendly διάθεση σε αυτό το κείμενο. Αν λοιπόν παρατηρείς τα σημαντικά οφέλη του να έχεις ένα σκυλάκι, το πιο typical κατοικίδιο, καταλαβαίνεις για το τι μιλάμε.

Μπορεί ωστόσο, να μην ήξερες μέχρι σήμερα πόσο σπουδαία μοιάζει η συμβολή της βόλτας με τοσκύλο σου στη ζωή και την ψυχολογία σου.

Μία βόλτα  με το σκυλάκι σου μειώνει σημαντικά το άγχος, το στρες και τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης.

Συγκεκριμένα, μετά από μία βόλτα με το σκύλο σου το γ-αμινοβουτυρικό οξύ ή αλλιώς το γνωστό, GABA, έχει κατακόρυφη αύξηση. Το συγκεκριμένο χημικό στοιχείο συμβάλει στη μικρότερη διέγερση του νευρωνικού συστήματος. Με άλλα λόγια, παίζει βασικό ρόλο στη μείωση των αγχωτικών σκέψεων και συναισθημάτων. Όταν λοιπόν αυξηθεί αυτό το χημικό στοιχείο, θα αυξηθεί και η διάθεση, η όρεξη και το κίνητρό σου.

Εκτός από αυτό, μία βόλτα με το σκύλο σου συμβάλει σημαντικά στην άσκηση και κίνηση του σώματός σου. Οι ευεργετικές ιδιότητες της καθημερινής άσκησης μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη μακροπρόθεσμα. Αλλά και βραχυπρόθεσμα.

Από τη φυσική κατάσταση και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος μέχρι τις ενδορφίνες που λειτουργούν ως παυσίπονα για τον οργανισμό σου. Η απελευθέρωση των ορμονών αυτών βοηθούν στα μεγαλύτερα επίπεδα χαράς, διαδικασία που μπορεί να ενεργοποιηθεί και μέσω της οποιασδήποτε άσκησης.

Τέλος, τα συναισθήματα που έχεις εσύ ως ιδιοκτήτης πηγαίνουν και στο σκύλο σου. Τα κατοικίδια λαμβάνουν τα vibes του ιδιοκτήτη τους. Αν νιώθεις λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη χαρά, έτσι θα νιώσει και ο σκύλος σου. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες νιώθουν περισσότερη χαρά όταν πιστεύουν ότι κάνουν το κατοικίδιό τους να νιώθει και αυτό καλύτερα. Αποτελεί επομένως, μία αλυσίδα συναισθημάτων.

Την επόμενη φορά, που θα σκεφτείς να αφήσεις για αργότερα τη βόλτα με το σκύλο σου, θυμήσου αυτά τα bonus που κρύβει κάτι τόσο απλό αλλά σπουδαίο!

Διαβάστε ακόμη

Η υπόθεση Κοψιάλη, η αμεσότητα των Antetokounbros και η εύθραυστη αγάπη του κοινού για τους influencers
 

Πώς μπορείς να βοηθήσεις τους άστεγους της πόλης

Πηγή: SAVOIRVILLE