Κλείσιμο

Πώς η καφεΐνη σε βοηθά να αποκτήσεις πιο μακριά και πιο υγιή μαλλιά

Κάθε φορά που χρειάζεσαι ένα boost ενέργειας για να συνεχίσεις ό,τι κάνεις, η καφεΐνη είναι εκεί να στο προσφέρει απλόχερα. Και δεν σταματά μόνο στην πνευματική και σωματική διέγερση.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί να έχει εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα και στην υγεία και ανάπτυξη των μαλλιών σου.
Πράγματι, η τοπική εφαρμογή καφεΐνης στο τριχωτό της κεφαλής σε μορφή σαμπουάν ή scalp treatment φαίνεται άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τρίχας. Συγκεκριμένα, η καφεΐνη διεγείρει και τονώνει την ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Έτσι, το τριχωτό θρέφεται από περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες που μεταφέρονται στο αίμα.

Αντίθετα, εάν το τριχωτό της κεφαλής δεν λαμβάνει το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται, συνήθως λόγω γονιδίων ή κακής διατροφής, η τρίχα αδυνατεί. Το αποτέλεσμα είναι πιο λεπτή, ξηρή και αδύναμη τρίχα και περισσότερη τριχόπτωση.

Σχετικά με την τριχόπτωση, η καφεΐνη έχει τριπλή δράση. Από τη μία, αντισταθμίζει φυσικά την ορμόνη DHT που ευθύνεται για την τριχόπτωση. Από την άλλη, ενδυναμώνει τα μαλλιά και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας. Έτσι, και προλαμβάνει την τριχόπτωση και ενισχύει την αναγέννηση της τρίχας. Επίσης, η καφεΐνη έχει και αντιοξειδωτική δράση. Έτσι, πέρα από θρέψη που προσφέρει, προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής από φλεγμονές.

Εν κατακλείδι, υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που συνδέουν την τοπική εφαρμογή καφεΐνης με την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τρίχας. Αυτό οφείλεται στην τριπλή δράση της καφεΐνης, η οποία προλαμβάνει την τριχόπτωση, προστατεύει και θρέφει το τριχωτό της κεφαλής. Εάν είσαι λάτρης του καφέ, αυτή είναι η αφορμή που περίμενες να απολαύσεις την καφεΐνη και στο σαμπουάν σου. Ακόμα, όμως, και αν δεν σ’ αρέσει ο καφές, αξίζει να επιλέξεις ένα σαμπουάν με καφεΐνη για να ενδυναμώσεις τα μαλλιά σου, φυσικά.

Παρόλα αυτά, για να δεις αποτελέσματα χρειάζεται να χρησιμοποιείς ένα προϊόν με καφεΐνη για τουλάχιστον 3 μήνες. Αλλά, αφού έτσι κ’ αλλιώς χρειάζεσαι ένα σαμπουάν γιατί να μην δοκιμάσεις ένα με καφεΐνη στην επόμενη αγορά σου;

Διαβάστε ακόμη:

-ΕΙΜΑΙ ‘ΕΛΕΥΘΕΡΗ’ ΚΙ ΟΧΙ ‘ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ’, ΕΙΤΕ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ

-ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΟΥ ΜΠΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΤΥΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ

Πηγή: Savoirville
TAGS: μαλλιά