Πολ ΜακΚάρτνεϊ για Rolling Stones: Τους αγαπώ, αλλά αντιγράφουν τα μπλουζ 

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εκτιμά τους Rolling Stones, αλλά στο δίλημμα Beatles vs Stones η απάντησή του είναι, αναμενόμενα, «δαγκωτό» Beatles…

Σε συνέντευξή του στο The New Yorker, το θρυλικό μέλος των Beatles χαρακτήρισε το έτερο θρυλικό βρετανικό ροκ συγκρότημα Rolling Stones σαν «blues cover band» (μιμητές/αντιγραφείς των μπλουζ").

«Δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να το πω, αλλά είναι μια blues cover band, αυτό είναι το είδος των Stones», είπε χαρακτηριστικά ο 79χρονος ΜακΚάρτνεϊ. «Νομίζω ότι "ρίξαμε λίγο πλατύτερα δίχτυ" από το δικό τους» πρόσθεσε δε, υπονοώντας ότι τα «Σκαθάρια» είχαν και άλλες μουσικές επιδράσεις. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΜακΚάρτνεϊ «περιποιείται» τους Stones. Τον Απρίλιο του 2020, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Χάουαρντ Στερν υποστήριξε ότι πίστευε ότι οι Beatles ήταν καλύτεροι από τους Stones. 

«Έχουν τις ρίζες τους στα μπλουζ. Όταν γράφουν πράγματα, έχει να κάνει με το μπλουζ», σχολίασε τότε ο Βρετανός μουσικός. «Είχαμε λίγο περισσότερες επιρροές... Υπάρχουν πολλές διαφορές και αγαπώ τους Stones, αλλά είμαι μαζί σας. Οι Beatles ήταν καλύτεροι» σχολίασε.
 

Πηγή: nypost.com