Πέντε τρόποι για να φαίνεται το σπίτι σου τακτοποιημένο σε λιγότερο από 15 λεπτά

Είμαι από τους ανθρώπους, που αν ο χώρος μου δεν είναι μαζεμένος δεν μπορώ να χαλαρώσω, ούτε και να δουλέψω. Αν φαίνεται ακατάστατος ο χώρος μου, όσο καθαρό και να είναι το σπίτι το να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε άλλο είναι αδύνατο.

Πολλές φορές, μπορεί να περάσεις ώρες στο καθάρισμα και το συμμάζεμα του χώρου σου και ακόμα να μοιάζει ακατάστατος. Ανεξάρτητα από το πόσες ώρες αφιερώνεις στο καθάρισμα του σπιτιού σου, μπορείς πάντα να δημιουργήσεις μίνι ολιγόλεπτες ρουτίνες, οι οποίες θα μεταμορφώσουν το χώρο σου γρήγορα και θα τον κάνουν να μοιάζει πιο περιποιημένος.

Επένδυσε σε φυτά εσωτερικού χώρου και φρέσκα λουλούδια
Η προσθήκη ενός φυτού ή ενός μπουκέτου με φρέσκα λουλούδια είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνεις αμέσως κάθε δωμάτιο του σπιτιού να μοιάζει πιο περιποιημένο και φροντισμένο. Είναι άλλωστε κι ένα πολύ συνηθισμένο κόλπο που χρησιμοποιούν οι κτηματομεσίτες για να κάνουν ένα σπίτι πιο ελκυστικό.

Αφιέρωσε 5 λεπτά σε 3 δωμάτια
Ο σκοπός του πεντάλεπτου είναι η συντήρηση του δωματίου σε μία όμορφη κατάσταση. Επίλεξε 3 δωμάτια όπου περνάς τον περισσότερο χρόνο, βάλε χρονόμετρο για 5 λεπτά και κάνε όσα περισσότερα μπορείς σε αυτό το δωμάτιο. Μετά από τα πέντε λεπτά πέρνα στο επόμενο δωμάτιο.

Άναψε κεριά και αρωμάτισε το χώρο σου
Αν δεν έχεις χρόνο να μαζέψεις τα πολλά, άναψε ένα κερί κι αρωμάτισε το χώρο σου. Ανεξάρτητα από το πόσο ακατάστατο μοιάζει το σπίτι, αν ανάψεις ένα κερί, μοιάζουν όλα πιο περιποιημένα. Δοκίμασέ το. Λειτουργεί!

Φτιάξε το κρεββάτι σου και τον καναπέ σου
Το να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε μέρα είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να κάνεις το σπίτι σου να δείχνει πιο φροντισμένο. Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, το να επιστρέψεις σε ένα υπνοδωμάτιο όπου το κρεβάτι είναι τακτοποιημένο θα σε κάνει να αισθανθείς αμέσως καλύτερα για την κατάσταση ολόκληρου του σπιτιού.

Τακτοποίησε αμέσως ό,τι βγάζεις (συμβουλή μαμάς Μαρίας)
Αυτή τη συμβουλή μου την έχει δώσει η μαμά μου και μου την επαναλαμβάνει κάθε φορά που της λέω πως πρέπει να μαζέψω το σπίτι. Και προσπαθώ να την εφαρμόσω, γιατί συνήθως το ξεχνάω. Όταν βγάζεις κάτι από τη θέση του, τακτοποίησε το αμέσως αφού το χρησιμοποιήσεις. Έτσι θα αποφύγεις το χαμό από μικροπράγματα και δεν θα φαίνεται ατημέλητος ο χώρος σου χωρίς λόγο.

Διαβάστε ακόμη

Τι πρέπει να περιέχει το ντουλάπι «έκτακτης ανάγκης» στην κουζίνα σου;

Skincare frenzy: Τα Band-Aids που χρησιμοποιούν οι TikTokers για να απαλλαγούν από την ακμή

Πηγή: Savoirville.gr
TAGS: σπίτι