Πέντε λόγοι που εξηγούν γιατί το τριχωτό της κεφαλής χρειάζεται εξειδικευμένη περιποίηση

Συνήθως όταν μιλάμε για περιποίηση μαλλιών αναφερόμαστε στην υγεία της τρίχας. Αντίστοιχα, όταν σκεφτόμαστε την περιποίηση του δέρματος, το μυαλό πάει στο πρόσωπο ή το σώμα. Τι γίνεται όμως με το τριχωτό; Αυτό το μέρος του σώματος που είναι μεν δέρμα (κι’ έτσι χρειάζεται φροντίδα) αλλά επηρεάζει άμεσα την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών.

Η αλήθεια είναι πώς η συγκεκριμένη περιοχή χρειάζεται ειδική περιποίηση και πλέον είναι ευκολότερο από ποτέ να της την παρέχεις. Αν δεν είσαι εντελώς πεπεισμένη, ορίστε 5 λόγοι που θα σε κάνουν να δείξεις στο τριχωτό την αγάπη που του αξίζει!

Έχει τις ίδιες ανάγκες με την επιδερμίδα σου σε πρόσωπο και σώμα

Παρόλο που δεν το βλέπεις καθημερινά, καθώς καλύπτεται από τα μαλλιά σου, το τριχωτό είναι κομμάτι της επιδερμίδας σου. Έτσι έχει τις ίδιες ανάγκες με το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα. Και χρειάζεται ανάλογη, περιποίηση. Η αμέλεια σωστής φροντίδας μπορεί να οδηγήσει σε πληθώρα δερματικών παθήσεων, όπως έκζεμα και ψωρίαση. Αντίστοιχα, η σωστή φροντίδα θα βελτιώσει τόσο την αίσθηση του τριχωτού όσο και την εμφάνιση των μαλλιών σου.

Επηρεάζει άμεσα την υγεία των μαλλιών σου

Το τριχωτό έχει άμεση επιρροή στην υγεία των μαλλιών. Μάλιστα, κάποιες δερματικές παθήσεις του τριχωτού μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Επίσης, η έλλειψη σωστής φροντίδας του μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηριδίων και μυκήτων στην περιοχή. Το αποτέλεσμα; Τριχόπτωση. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι η καλή υγεία τριχωτού ισούται με την καλή υγεία των μαλλιών.

Υπάρχουν εξειδικευμένα και ποιοτικά προϊόντα στην αγορά

Ένας σημαντικός λόγος γιατί επικεντρωνόμαστε όλο και περισσότερο στην υγεία του τριχωτού είναι επειδή υπάρχουν πλέον τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Από τις κορυφαίες εταιρείες περιποίησης μαλλιών, όπως η Kerastase και η Ouai, μέχρι εταιρείες δερμοκαλλυντικών, όπως η Apivita και η Vichy, υπάρχουν πλέον προϊόντα για κάθε ανάγκη. Συμβουλεύσου το δερματολόγο σου για το ποια είναι τα κατάλληλα για εσένα και ένταξε τα στη ρουτίνα περιποίησης σου. Το δέρμα του τριχωτού θα σε ευγνωμονεί!

Όπως το δέρμα σου, φθείρεται από τον ήλιο

Παρόλο που καλύπτεται από μαλλιά, το τριχωτό δεν είναι άφθαρτο από την έκθεση στον ήλιο. Από τοπικό έγκαυμα το καλοκαίρι μέχρι εμφάνιση καρκίνου του δέρματος, ο ήλιος μπορεί να το βλάψει. Γι’ αυτό, αξίζει να το θυμάσαι και να του παρέχεις αντηλιακή προστασία όπως ακριβώς και στο υπόλοιπο σώμα σου.

Επηρεάζει άμεσα την αυτοπεποίθησή σου

Καλώς ή κακώς, η υγεία και εμφάνιση των μαλλιών συχνά επηρεάζει την αυτοπεποίθησή μας. Έτσι, η καλή υγεία του τριχωτού όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση των μαλλιών αλλά ανεβάζει και την αυτοπεποίθηση σου!

Διαβάστε επίσης:

Η ευτυχισμένη συμβίωση δεν είναι αστικός μύθος

Για ποια 3 ζώδια αυτή η βδομάδα θα είναι μια από τις πιο τυχερές τους
 

Πηγή: savoirville