Πέντε εφικτά health hacks που μπορείς εύκολα να κατακτήσεις

Με τη  κατάσταση που επικρατεί πια είναι πάρα πολύ δύσκολο να επικεντρωθείς στον εαυτό σου και στην ψυχική και σωματική σου υγεία. Και ενώ συλλέγεις καθημερινά από παντού πληροφορίες για το πόσα βήματα πρέπει να κάνεις μέσα στην ημέρα και πόσο νερό να πίνεις, το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να κρυφτείς στην ντουλάπα για να μην σε βρίσκει κανείς.

Και να εμφανιστείς ξανά στον έξω κόσμο όταν τελειώσει όλο αυτό που ζούμε. Αλλά εάν προσπαθείς να συγκρατήσεις μόνο τα βασικά για την αυτο-φροντίδα σου, υπάρχουν κάποια πολύ μικρά βήματα που θα μετατραπούν σε συνήθειες, θα έχεις σημαντικά οφέλη και θα κατακτήσεις όποιον στόχο έχεις βάλει.

Καθημερινός διαλογισμός
Υπάρχει λόγος που ο διαλογισμός είναι μια από τις πιο γνωστές πρακτικές στον κόσμο της ευεξίας. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον εγκέφαλο. Δηλαδή, εάν δεν το έχεις κάνει ήδη, δοκίμασέ τον! Βάλε τον διαλογισμό στη νυχτερινή ή πρωινή ρουτίνα σου και θα δεις να αλλάζει όλη η καθημερινότητα σου.

Αποσυνδέσου από τα πάντα για μια ώρα κάθε μέρα
Όλοι είμαστε εθισμένοι στην τεχνολογία και ειδικά τον τελευταίο χρόνο είναι το μέσο για να έχουμε ότι άλλο έχουμε στερηθεί. Αλλά έχεις αναρωτηθεί πόσες ώρες την ημέρα είσαι συνδεδεμένη και κοιτάς μια οθόνη; Πολλές, δυστυχώς. Εάν θέλεις να αλλάξει αυτό θα πρέπει να ορίσεις μια ώρα όπου θα μένεις μακριά από όλες τις οθόνες. Μπορεί αυτή η ώρα να είναι το πρωί που ξυπνάς, μόλις τελειώσεις τη δουλειά σου ή πριν κοιμηθείς.

Βγες από το σπίτι τουλάχιστον μια φορά την ημέρα
Το ότι περνάς περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι είναι λογικό. Αλλά είναι φυσιολογικό; Το να βγαίνεις από το σπίτι, ακόμα και για ένα περπάτημα στη γειτονιά σου πρέπει να γίνει ένας στόχος για την ευεξία σου. Όχι μόνο πρέπει να κινείσαι γιατί δεν σου κάνει καλό να κάθεσαι όλη την ημέρα αλλά επίσης ο φρέσκος αέρας και ο ήλιος θα φτιάξουν αυτόματα τη διάθεσή σου.

Δημιούργησε μια πρωινή ρουτίνα που να μην περιλαμβάνει τη δουλειά
Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να τσεκάρεις τα e-mails σου μόλις ανοίξεις τα μάτια σου. Μπορεί να σου φαίνεται μια αβλαβής κίνηση αλλά δεν είναι. Αυξάνει αυτόματα το άγχος σου χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αντί για αυτό αφιέρωσε μισή ώρα κάθε πρωί πριν ξεκινήσεις δουλειά κάνοντας κάτι άλλο. Μπορείς να γυμναστείς, να διαβάσεις λίγες σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο, να μιλήσεις στο τηλέφωνο με κάποιον φίλο σου. Όχι μόνο θα νιώθεις πολύ πιο ήρεμη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μακροπρόθεσμα θα βελτιώσεις τη σωματική και ψυχική σου υγεία.

Κοιμήσου 7-8 ώρες
Ακόμα και εάν όλα τα άλλα αποτύχουν τότε απλά δώσε βάση στον ύπνο σου. Ο επαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσει τη συνολική ποιότητα ζωής σου, οπότε κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να έχεις καλύτερο ύπνο. Εάν δεν μπορείς να αλλάξεις την ώρα που ξυπνάς μπορείς αρχικά να ξεκινήσεις να πηγαίνεις λίγο νωρίτερα για ύπνο κάθε βράδυ. Ακόμα και 10-15 λεπτά για αρχή είναι καλά. Και στην πορεία μπορείς να το προσαρμόσεις να κοιμάσαι ακόμα νωρίτερα. Εάν το πρόβλημά σου είναι η ποιότητα του ύπνου και δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ή να κοιμηθείς καλά, μάθε το γιατί.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά είναι τα 6 χρώματα στα οποία πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία φέτος

Η χαρά του φαγητού είναι κι αυτή μέρος της υγιεινής διατροφής

Πηγή: savoirville