Όταν τα social media «πιέζουν», το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα διάλειμμα

Η υπερβολική έκθεση των celebrities στα social media μπορεί να μοιάζει δελεαστική πολλές φορές-ιδίως στους νεαρής ηλικίας χρήστες – κατά πόσο όμως αυτή η έκθεση είναι τόσο ονειρική όσο φαντάζει; Η ιστορία έχει δείξει πολλές φορές πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποβούν μοιραία, τόσο σε επίπεδο κοινωνικής ζωής, όσο και σε προσωπικό.

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον «πόλεμο» που δέχονται στις πλατφόρμες και εδώ που τα λέμε, τα αρνητικά σχόλια αγνώστων μπορούν να ρημάξουν για τα καλά τον ψυχικό σου κόσμο.

Αντικατοπτρίζει την πραγματική ζωή μια εικόνα στο Instagram;

Η απάντησή μου θα είναι πάντα όχι αφού με τη βοήθεια φίλτρων, καλού φωτισμού αλλά και φανταχτερών ρούχων μπορείς να δημιουργήσεις μια περσόνα πολύ διαφορετική στον κόσμο των social media. Τι γίνεται όμως αν επιθυμείς να είσαι πέρα για πέρα αληθινός, χωρίς φίλτρα, και οι followers αποφασίσουν να δείξουν το σκληρό τους πρόσωπο στα σχόλια;

Και για να συμπτύξω τα παραπάνω που σου έγραψα, για ποιο λόγο θέλουμε το προφίλ μας στο Instagram να είναι προσεγμένο και όμορφο; Για να λάβουμε μήπως την αποδοχή και τον θαυμασμό των ακολούθων που θα αυξάνονται κάθε μέρα και περισσότερο; Τι γίνεται όμως αν αυτή η αποδοχή μετατραπεί σε κλάσματα δευτερολέπτων σε απόρριψη; Αυτομάτως η αυτοπεποίθησή σου πέφτει στα τάρταρα, προσπαθείς ολοένα και περισσότερο να κερδίζεις ξανά τα θετικά σχόλια, χάνεσαι μέσα σε έναν σκοτεινό φαύλο κύκλο με αποτέλεσμα να φθείρεις ανεπανόρθωτα τον ψυχικό σου κόσμο.

Κάπου εκεί χάνονται και οι celebrities για αυτό αποφασίζουν να κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα διάλειμμα.

Μεταξύ αυτών  των διάσημων καλλιτεχνών βρίσκονται και η Camila Cabello αλλά και ο Paul Mescal. Και οι δύο άκρως αγαπητοί από το κοινό, τόσο από τους θαυμαστές, όσο και από τους λιγότερο φανατικούς τους.

Η τραγουδίστρια ούσα μια καλλιτέχνιδα που μετρά τεράστια επιτυχία επί σκηνής- αλλά και στα social media- αποφασίζει να φύγει για λίγο από τον κόσμο αυτό με πρόφαση πως θέλει να περάσει λιγότερο χρόνο κολλημένη στο κινητό της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνει αυτό.

Και στη συνέχεια έρχεται η ανακοίνωση του Paul. Εξίσου αγαπητός, αποφάσισε τον Απρίλιου του 2020 να απενεργοποιήσει το προφίλ του στο Instagram για να προστατευτεί από τα… αρνητικά σχόλια.

Κλείνοντας, τι μας αποδεικνύουν αυτά τα παραδείγματα; Είτε είσαι ηθοποιός, είτε όχι, είτε οι followers σου αγγίζουν τους 100, είτε τους 100.000, η αποδοχή των φίλων είναι πολύτιμη, έξω όμως από τα social media. Ο κόσμος πάντα θα βρίσκει λόγους να σε σχολιάσει αρνητικά και να σε κρίνει, ιδίως όταν βρίσκεται πίσω από την προστασία της οθόνης του. Η πραγματική ζωή βρίσκεται έξω από τα social media, βασίσου λοιπόν σε αυτή και επένδυσε αληθινά. Οι εικονικές φιλίες μπορούν να εξελιχθούν σε φιλίες ζωής τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με τη δια ζώσης επικοινωνία.

Διαβάστε επίσης:

4 εύκολες και νόστιμες συνταγές για το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς

Ποια είναι τα 5 ζώδια στα οποία το 2021 έδωσε τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής
 

Πηγή: savoirville