Οργή Ντούα Λίπα για ολοσέλιδη διαφήμιση στους NY Times που την χαρακτηρίζει «αντισημίτρια»

Την οργή της εξέφρασε το Σάββατο η ποπ τραγουδίστρια Ντούα Λίπα για μια ολοσέλιδη διαφήμιση στους New York Times που την κατηγόρησε ότι είναι αντισημίτρια. Η διαφήμιση από το Παγκόσμιο Δίκτυο Αξιών αναφέρει τη Λίπα και τα μοντέλα Μπέλα και Τζίτζι Χαντίντ ως «mega-influencers» που έχουν «κακοποιήσει το εβραϊκό κράτος» και «κατηγόρησαν το Ισραήλ για εθνοκάθαρση» με αφορμή τις εχθροπραξίες στη Γάζα. 

Η διαφήμιση αντικατοπτρίζει αυτό που αναφέρει το Παγκόσμιο Δίκτυο Αξιών και στον ιστότοπό του, όπου κατηγορεί τη Λίπα και τις αδελφές Χαντίντ ότι σχηματίζουν μια «άγια τριάδα αντισημιτικής χολής για δαιμονοποίηση του εβραϊκού λαού, για τον οποίο επιμένουν ότι δεν έχει δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό του». Συμπεριλαμβάνοντας μια φωτογραφία και των τριών γυναικών ο τίτλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γνωρίστε τις νέες ταξιαρχίες της Χαμάς». 

Η Λίπα, που έχει σχέση με τον Aνουάρ Χαντίντ, το μικρότερο αδερφό των Χαντίντ, απάντησε μεταξύ άλλων στο Twitter: «Το Παγκόσμιο Δίκτυο Αξιών χρησιμοποιεί το όνομά μου χωρίς ντροπή για να προωθήσει την άσχημη εκστρατεία του με ψέματα ... Υποστηρίζω την αλληλεγγύη με όλους τους καταπιεσμένους ανθρώπους και απορρίπτω όλες τις μορφές ρατσισμού».

Οι αδερφές Χαντίντ έχουν υποστηρίξει την Παλαιστίνη, την πατρίδα του πατέρα τους και επέκριναν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα. Η Λίπα, βρετανίδα τραγουδίστρια και μουσουλμάνα Αλβανικής καταγωγής, ήταν πιο προσεκτική, κοινοποιώντας στο Twitter αναφορές για την υποστήριξη της διατήρησης της παλαιστινιακής γειτονιάς Sheikh Jarrah στην Ιερουσαλήμ.
 

Πηγή: skai.gr