Οργάνωση: Ομαδοποίησε τα αντικείμενα του σπιτιού ή τα παιχνίδια των παιδιών

Διανύουμε μια εποχή στην οποία κατακλυζόμαστε από ένα συνεχές άγχος και stress. Άγχος για τη δουλειά, άγχος για τις χιλιάδες υποχρεώσεις, άγχος για τους λογαριασμούς, άγχος για τα πάντα. Όταν επιστρέφουμε σπίτι μας, θέλουμε να νιώθουμε ότι φτάνουμε στο καταφύγιο μας. Έχουμε την ανάγκη να αισθανόμαστε ότι είμαστε ασφαλείς από τις απαιτήσεις της ζωής, έχουμε ανάγκη να αισθανόμαστε άτρωτοι.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Πολλές φορές, ο προσωπικός μας χώρος μας βομβαρδίζει με επιπλέον άγχος, είτε γιατί είναι ακατάστατος, είτε γιατί είναι λάθος διακοσμημένος, είτε γιατί απλά είναι κάπως ανοργάνωτος. Όπως καταλαβαίνεις, η χαλάρωση είναι σχεδόν αδύνατη.

Φαντάσου να βρίσκεσαι σε ένα σπίτι που χαρακτηρίζεται από τάξη και ηρεμία. Ένα σπίτι που εκπέμπει μια αίσθηση γαλήνης, ένα σπίτι που σου προσφέρει όμορφες εικόνες και σε απεγκλωβίζει από τα άγχη του εξωτερικού κόσμου. Μαγικό τουλάχιστον. Μάλιστα, οι οπαδοί του feng shui υποστηρίζουν ότι ένα καλά τακτοποιημένο σπίτι ευθυγραμμίζει και τη ζωτική ενέργεια στη ζωή μας για να φέρει καλή τύχη σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας.

Αν επιθυμείς κι εσύ να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό και τακτοποιημένο περιβάλλον, να βάλεις ένα τέλος στα χιλιάδες παιχνίδια ή μικροπραγματάκια που σε απομακρύνουν από την ευχάριστη αισθητική του σπιτιού σου, τότε πρέπει σίγουρα να προμηθευτείς κουτιά ή τσάντες αποθήκευσης.

Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για να τακτοποιήσεις το σπίτι σου και να χαλαρώσεις το μυαλό σου.

Διαβάστε επίσης: 

Περιποίηση δέρματος άνω των 40: Τι να συμπεριλάβεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Υπάρχουν μερικές λέξεις και φράσεις που ίσως να πρέπει να αποφύγεις να πεις σε μία σχέση
 

Πηγή: savoirville