Κλείσιμο

Οκτώ wellness πρακτικές που μπορείς να εφαρμόσεις σε 5 λεπτά ή και λιγότερο

Ο οργανισμός σου και η ψυχολογία σου χρειάζονται συχνή περιποίηση και φροντίδα. Όπως η οικογένεια, οι φίλοι, η δουλειά σου χρειάζονται τη συμμετοχή σου, έτσι και κομμάτι του εαυτού σου. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, ίσως να το αμελείς περισσότερο από όσο νόμιζες. Προκειμένου να πετύχεις την ευεξία και τη φροντίδα του εαυτού σου, δεν χρειάζεσαι μαγικά tips ή ακριβές συνταγές ευτυχίας.

Χρειάζεσαι λίγα λεπτά καθημερινά που θα σου δώσουν την απαραίτητη ώθηση να λειτουργήσεις μέσα στην ημέρα ή αντίστοιχα, να κλείσεις παραγωγικά την ημέρα σου. Ακόμη και αν αυτή είναι περισσότερο στο σπίτι από ότι πριν.

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Δοκίμασε μερικά από τα παρακάτω και θα δεις πως σε λιγότερο από 5' θα ανανεωθείς:

Πιες το αγαπημένο σου ρόφημα στο σπίτι

Ξεκίνα την ημέρα σου πίνοντας τον καφέ σου για αλλαγή στο σαλόνι, στο μπαλκόνι ή ακόμα και στο κρεβάτι σου. Αν έτρεχες κάθε μέρα για να πάρεις τον καφέ σου πριν πας στη δουλειά, έχεις την ευκαιρία να το κάνεις από το σπίτι αυτή τη στιγμή. Αξίζει να απολαύσεις τον πρώτο σου καφέ/τσάι/χυμό στο σπίτι σου με ησυχία. Θα δεις πως θα ξεκινήσεις τη μέρα σου περισσότερη ενέργεια.

Ξεκίνα την ημέρα σου με θετικές σκέψεις

Λίγο ψυχολογικό boost από το πρωί κιόλας, θα σου κάνει καλό. Μπορείς να διαβάσεις ένα απόσπασμα από το αγαπημένο σου βιβλίο, να γράψεις κάτι που θες να διαβάσεις τη συγκεκριμένη ημέρα ή να κολλήσεις post-it στο ψυγείο σου λέγοντας πως θα τα καταφέρεις και σήμερα. Είναι σημαντικό να αφιερώσεις μερικά λεπτά στην συναισθηματική σου φροντίδα, ήδη από τις πρωινές ώρες.

Διάλεξε να ντυθείς τόσο όμορφα όσο αν έβγαινες ένα ραντεβού

Κι όμως, στην εποχή αυτή, όπου δουλεύεις από το σπίτι, μπορεί να θεωρείς περιττό το να φορέσεις ρούχα ενώ μπορείς να μείνεις με τις πιτζάμες σου. Κάνε τη διαφορά από αύριο και φόρεσε τις φόρμες σου, το κολάν σου για να είσαι άνετη και ένα πουλόβερ για να είσαι πιο cozy. Η αλλαγή και μόνο του outfit θα σε βάλει σε office mood.

Κάνε μάσκες ομορφιάς/ χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια έχουν ευεργετικές ιδιότητες και επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία σου. Από την άλλη, η φροντίδα του προσώπου σου ή των μαλλιών σου με μία μάσκα για παράδειγμα, όσο κάνεις κάποια δουλειά του σπιτιού ή όσο βλέπεις Netflix ανανεώνει το δέρμα ή τις άκρες των μαλλιών σου άμεσα.

Βγες στη φύση και ανάπνευσε

Η φύση και ο καθαρός αέρας συμβάλλουν απόλυτα στη φροντίδα του οργανισμού και της διάθεσης σου. Δοκίμασε το. Φόρεσε τα αθλητικά σου και βγες στο πάρκο της γειτονιάς σου για λίγο και πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Είναι σαν να καθαρίζεις τον εσωτερικό σου εαυτό.

Κάνε γυμναστική και ειδικά stretching

Ο ιδρώτας σε βοηθά να αναζωογονηθείς και ενεργοποιεί το λεμφικό σου σύστημα. Τι περιμένεις λοιπόν; Κάνε ένα γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο, κάνε online γυμναστική ή απλά χόρεψε στο σαλόνι σου με την αγαπημένη σου μουσική! Θα εκτονωθείς σε λίγα μόνο λεπτά.

Δοκίμασε την πλύση στόματος με σησαμέλαιο

Το λεγόμενο oil pulling είναι ένας τρόπος να διατηρήσεις τη στοματική σου υγιεινή. Μετά από το πλύσιμο των δοντιών, αντί για στοματικό διάλυμα, μπορείς να υιοθετήσεις αυτό το φυσικό μέσο για να απομακρύνεις τα μικρόβια από την περιοχή του στόματος σου.

Εκμεταλλεύσου τη βιταμίνη D

Ακόμη και αν είσαι σπιτόγατος, χρειάζεσαι λίγο ήλιο στη ζωή σου. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Αν η ημέρα είναι ηλιόλουστη, μη χάνεις χρόνο. Βγες για ένα μικρό περίπατο και άσε τα οφέλη της βιταμίνης D ν λειτουργήσουν. Ακόμα και με τη μάσκα σου, θα χαμογελάσεις βλέποντας μία όμορφη μέρα.

Διαβάστε ακόμα:

Είσαι σίγουρη πως πλένεις το πρόσωπο σου με τον σωστό τρόπο;

Υπάρχει ακριβής χρόνος άσκησης που μπορεί να μειώσει τους κινδύνους της καθιστικής ζωής

Πηγή: Savoirville