Οι τροφές που καταπραΰνουν τον πονόλαιμο

Ο πονόλαιμος μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή ως σύμπτωμα μίας κατάστασης. Γρίπη, κρυολόγημα ή κάποια λοίμωξη μπορεί να έχουν ως σύμπτωμα τον πονόλαιμο, ο οποίος αν μη τι άλλο είναι ενοχλητικός.

Οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία του πονόλαιμου, είναι σημαντικό να δοκιμάσεις τροφές που θα σε βοηθήσουν να τον αντιμετωπίσεις και θα σε ανακουφίσουν. Ειδικά αν αποφεύγεις τα φαρμακευτικά σκευάσματα, οι παρακάτω τροφές μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες.

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β6, κάλιο και βιταμίνη C. Εκτός των άλλων είναι κι ένα μαλακό φρούτο που δεν δυσκολεύει στην κατάποση.

Παγωτό

Οι κρύες τροφές λειτουργούν ως παυσίπονο και σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Nutrition, το γάλα που περιέχει δεν χειροτερεύει τον πονόλαιμο, αντίθετα μπορεί να λειτουργήσει καταπραϋντικά.

Μέλι και λεμόνι

Σίγουρα θα το έχεις ακούσει από κάποια μαμά ή τη γιαγιά σου. Το μέλι και το λεμόνι, βοηθούν στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο και θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τυχόν λοιμώξεις. Απλά ανακάτεψε δύο κουταλιές της σούπας λεμόνι με μία κουταλιά της σούπας μέλι. Εναλλακτικά μπορείς να διαλύσεις το μείγμα σε μια κούπα με ζεστό νερό.

Κοτόσουπα

Πρόκειται ίσως για την πιο κλασσική συνταγή αντιμετώπισης, όχι μόνο του πονόλαιμου αλλά και του κρυολογήματος. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του πονόλαιμου κι έχει ήπιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Φασκόμηλο

Είναι γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητές του και χρησιμοποιείται πολύ γενικότερα σε σπιτικές συνταγές και γιατροσόφια. Μπορείς να το δοκιμάσεις σε μορφή ροφήματος ή να ρίξεις λίγα φύλλα φασκόμηλου μέσα σε κάποια σούπα.

Διαβάστε επίσης:

Λες και δεν αρκούσαν τα red flags στις σχέσεις τώρα έχουμε και τα κίτρινα, τα πράσινα και τα πορτοκαλί σημάδια

Πόσο καιρό μπορείς να κρατάς τον κιμά που σου περίσσεψε στην κατάψυξη για να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει χαλάσει;
 

Πηγή: savoirville