Οι συμβουλές για να διορθώσεις άμεσα τη στάση του σώματός σου

Έλλειψη άσκησης, καθιστική ζωή αλλά και η κακή στάση στον ύπνο είναι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του μυοσκελετικού.

Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη συνολική σου υγεία, αλλά στην αρχή ενδέχεται να επηρεάσει ακόμα και το ύψος σου, κόβοντας σου…πόντους και αλλάζοντας όλη τη σιλουέτα σου.

Η κακή στάση του σώματος φαίνεται δύσκολο να διορθωθεί, ιδιαίτερα λόγω του τρόπου ζωής των περισσότερων από εμάς, αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατο.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να βελτιώσεις άμεσα τη στάση του σώματος σου είτε με συγκεκριμένες ασκήσεις γυμναστικής είτε με άλλους απλούς τρόπους!

Κάνε την άσκηση προτεραιότητα

Αν βάλεις την άθληση στην καθημερινή σου ρουτίνα θα γυμνάσεις και μύες που είναι βασικοί για τη σωστή στάση του σώματός σου. Επιπλέον η άσκηση βοηθάει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και κινητοποιεί όλο το σώμα.

Ρύθμισε τη στάση του σώματος σου στον υπολογιστή

Οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε μπροστά από έναν υπολογιστή ή ακόμα και κινητό. Για αυτό φρόντισε να έχεις σωστή στάση όταν κάθεσαι στον υπολογιστή. Μπορείς να ρυθμίσεις την οθόνη του υπολογιστή ώστε να είναι ακριβώς στην ευθεία των ματιών σου ώστε να μη σκύβεις.

Απλές ασκήσεις για να βελτιώσεις άμεσα τη στάση του σώματός σου

Εκτάσεις στήθους
Στάσου όρθια με τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης και ένωσε τα χέρια σου πίσω από το σώμα σου. Με τεντωμένα τα χέρια κάνε έκταση πίσω και κάτω χρησιμοποιώντας τους ώμους σου. Μείνε για λίγο σε αυτή τη στάση και μετά χαλάρωσε.

Planks ή σανίδα

Η σανίδα είναι μια θαυματουργή άσκηση για όλο το σώμα και βοηθά πραγματικά στην καλύτερη στάση του σώματος. Ξάπλωσε μπρούμυτα με τους ώμους και τους αγκώνες να βρίσκονται σε μια ευθεία. Σήκωσε τον κορμό σου, έχοντας τα πόδια σου τεντωμένα, ώστε το σώμα σου να είναι σε μια ευθεία. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να ενεργοποιήσεις καλά την κοιλιά και τους γλουτούς σου.

Κράτα αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και μετά χαλάρωσε. Επανάλαβε περίπου 10 φορές.

Γέφυρα

Ξάπλωσε ανάσκελα σε ένα στρώμα γυμναστικής, με τα πόδια σου στο άνοιγμα των ώμων, τα γόνατά σου λυγισμένα και τα χέρια σου τεντωμένα δίπλα στα πόδια σου. Πιέζοντας τα πέλματα σήκωσε τη μέση σου από το στρώμα, μέχρι τα γόνατα, Μείνε σε αυτή τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα φέρε το σώμα σου στην αρχική θέση αργά. Επανάλαβε 8-10 φορές.

Η καλή στάση του σώματος, είναι βασική κυρίως για την υγεία σου κι έπειτα για την εικόνα σου. Κι επειδή οι ρυθμοί της ζωής μας είναι τόσο γρήγοροι και δύσκολοι, χρειάζεται τρόπος και λίγη προσπάθεια για να την επαναφέρεις στα φυσιολογικά της.

Αλλά σίγουρα αξίζει η προσπάθεια!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί χρειαζόμαστε όλοι μία γερή δόση digital detox;

Πώς θα μιλήσεις σ’ έναν άντρα για τη σημασία της ψυχικής υγείας

Πηγή: savoirville