Οι παστέλ αποχρώσεις είναι το next big thing στη διακόσμηση κουζίνας για το 2022

Από την οργάνωση και τη διακόσμηση, μέχρι το χρώμα που θα επιλέξεις για την κουζίνα σου κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική.

Είτε μαγειρεύεις, είτε όχι ενδεχομένως να περνάς αρκετό χρόνο στην κουζίνα του σπιτιού σου, είτε απολαμβάνοντας τον καφέ σου, το πρωινό σου, είτε για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Επομένως είναι σημαντικό να φτιάξεις αυτόν τον χώρο με τέτοιον τρόπο, για να τον απολαμβάνεις όσο περισσότερο μπορείς. Από την οργάνωση και τη διακόσμηση, μέχρι το χρώμα που θα επιλέξεις για την κουζίνα σου κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική.

Για να αποφασίσεις όμως για τη διακόσμηση, πρώτα πρέπει να διαλέξεις το χρώμα ή τις αισθητικές λεπτομέρειες που θα κινηθείς. Έτσι χωρίς πολλά χρήματα, θα ανανεώσεις εύκολα τον χώρο σου. Η επόμενη τάση στο interior design, είναι τα παστέλ.

Μάλιστα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του 2022, σύμφωνα με τους ειδικούς στο Herringbone Kitchens, με τις ανάλαφρες παστέλ κουζίνες να έχουν ήδη κατακλύσει το Instagram.

Όχι μόνο η επιλογή μιας παστέλ κουζίνας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις λίγο παραπάνω χρώμα στο σπίτι σου, αλλά μπορείς να το ενσωματώσεις με διάφορους τρόπους, ακόμα κι αν δεν θέλεις να την αλλάξεις εντελώς χρωματικά.

Χρησιμοποιώντας απλά χρωματιστά πλακάκια ή ακόμα και παστέλ συσκευές μπορείς εύκολα να εισάγεις αυτές τις αποχρώσεις σε έναν ουδέτερο χώρο, χωρίς να ρισκάρεις μία εντελώς διαφορετική αισθητική.
Πράγματι, όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του Herringbone Kitchens, William Durrant:

«Αυτή η τάση ταιριάζει σε πολλές κουζίνες με διαφορετικές αισθητικές, από κλασσικές κουζίνες έως μίνιμαλ κουζίνες εμπνευσμένες από τα σκανδιναβικά πρότυπα και πιο μοντέρνες. Αυτή η χρωματική παλέτα επιτρέπει πολύ πειραματισμό με πρόσθετα χρώματα σε μέρη όπως τα έπιπλά, πλακάκια αλλά και πάγκους εργασίας».

Και συνεχίζει προσθέτοντας: «Τα φωτεινά και παστέλ χρώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσεις έναν χώρο ουδέτερο, προσθέτοντας χρώμα με ανάλαφρα στοιχεία κάνοντας το χώρο ευάερο και φιλόξενο που φαίνεται υπέροχος σε κάθε φως και καιρό».

Παστέλ, αλλά παραδοσιακό

Αυτό το sage green κάνει κάθε κουζίνα ονειρική. Είναι η τέλεια επιλογή χρώματος για όσους προτιμούν μία πιο παραδοσιακή πλευρά, αλλά εξακολουθούν να αγαπούν την ιδέα της παστέλ αισθητικής.

Τολμηρό και Βεραμάν

Βεραμάν ή παστέλ της μέντας. Αυτό είναι από μόνο του μία πολύ τολμηρή επιλογή αλλά είναι η επιτομή του παστέλ…και της χαράς. Ιδανική είναι και η αντίθεση των χρυσών λεπτομερειών και των πολύχρωμων φλυτζανιών με τα φωτεινά ντουλάπια και το χρώμα του τοίχου.

Και γκρι και παστέλ

Αν θέλεις το παστέλ, αλλά θέλεις και την ασφάλεια του πιο ουδέτερο αυτή η ανοιχτή γκρι κουζίνα είναι ένας εξαιρετικός συμβιβασμός. Το ροζ παστέλ πλακάκι δίνει στο χώρο  επιπλέον χρώμα που αναδεικνύει τους δροσερούς τόνους στα ντουλάπια.

Μπλε και φωτεινό

Φωτεινό, χαρούμενο και αισιόδοξο. Το παστέλ μπλε θα κάνει το χώρο σου, όσο μικρός και να είναι να δείχνει μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός. Μοναδική λεπτομέρεια είναι και η αντίθεση του μπλε των ντουλαπιών με το απαλό ροδακινί χρώμα της πόρτας.

In παστέλ we trust λοιπόν!

Τα οφέλη του να μαθαίνεις κάτι νέο κάθε μέρα

Τα cosy αξεσουάρ που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στα outfits των κρύων ημερών

Πηγή: savoir ville