Οι καλύτερες eco-friendly εναλλακτικές για μαντηλάκια καθαρισμού

Πιθανότατα κι’ εσύ χρησιμοποιείς λίγο βαμβάκι ή κάποιο μαντηλάκι καθαρισμού, για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ στο τέλος της μέρας. Ήξερες όμως ότι αυτή η απλή καθημερινή πράξη, είναι πολύ επιβλαβής για το περιβάλλον;

Κι’ όμως είναι πλέον γνωστό ότι τα μαντηλάκια καθαρισμού δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον λόγω των μικροπλαστικών που περιέχουν. Παράλληλα, είναι επίσης γνωστό ότι κατά την παραγωγή βαμβακιού καταναλώνεται τεράστια ποσότητα νερού, επιβαρύνοντας σημαντικά τον πλανήτη. Έτσι, δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερες χώρες και παγκόσμιοι οργανισμοί παίρνουν μέτρα για τη μείωση της χρήσης τους.

Ακόμα και σε ατομικό επίπεδο, η αλλαγή χρήσης των προϊόντων αυτών με eco-friendly εναλλακτικές είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα για το περιβάλλον. Συχνά, θεωρούμε ότι είναι δύσκολο να υιοθετήσουμε πιο sustainable συνήθειες. Όμως, δεν χρειάζεται να είναι πάντα περίπλοκο.

Με τις παρακάτω εναλλακτικές μπορείς να βοηθήσεις τον πλανήτη, συνεχίζοντας κανονικά την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σου.

Η Wasteless Design είναι μια ελληνική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που παράγει, μεταξύ άλλων, μαντηλάκια καθαρισμού από μπαμπού. Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ του σετ των 10 ή των 5 ανάλογα με τις ανάγκες σου. Τα συγκεκριμένα μαντηλάκια είναι πολλαπλών χρήσεων και έχουν μεγάλη διάρκεια. Μετά τη χρήση μπορείς να τα βάλεις στο πλυντήριο και είναι σαν καινούργια. Επιπλέον, είναι κομποστοποιήσιμα οπότε δε θα επιβαρύνουν το περιβάλλον ούτε όταν φτάσουν στο τέλος της ζωής τους.

Face Halo 

Δεν είναι τυχαίο που τα μαντηλάκια καθαρισμού της Face Halo έχουν γίνει παγκοσμίως best-sellers τα τελευταία χρόνια. Καθαρίζουν το δέρμα και αφαιρούν το μακιγιάζ χωρίς να χρειάζονται κάποιο προϊόν καθαρισμού. Απλά βρέχεις το μαντήλι και το περνάς σε όλο σου το πρόσωπο. Δεν ερεθίζουν το δέρμα αλλά καθαρίζουν σε βάθος, ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ. Κυκλοφορούν σε sets για να επιλέξεις αυτό που προτιμάς και πλένονται κανονικά στο πλυντήριο. Μπορούν να πλυθούν έως 200 φορές και είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

The Body Shop 

Άλλη μια εναλλακτική είναι τα επαναχρησιμοποιούμενα μαντηλάκια καθαρισμού από το Body Shop. Φτιαγμένα από μπαμπού και οικολογικό βαμβάκι, κυκλοφορούν σε σετ των 7. Έτσι, έχεις ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας! Στο τέλος κάθε βδομάδας απλά τα πλένεις στο πλυντήριο και είναι έτοιμα για την εβδομάδα που έρχεται.

LastObject 

Η LastObject είναι μια πραγματικά επαναστατική εταιρεία από τη Δανία που πέρα απόμαντηλάκια καθαρισμού παράγει επαναχρησιμοποιούμενες μπατονέτες, ακόμα και χαρτομάντηλα! Ξεχωρίσαμε τα επαναχρησιμοποιούμενα μαντηλάκια καθαρισμού LastRound αφού έρχονται σε σετ των 7 και διαρκούν για πάνω από 1750 χρήσεις. Έχουν την όψη και την αίσθηση βαμβακιού, χωρίς όμως να επιβαρύνουν το περιβάλλον! Πλένονται επίσης στο πλυντήριο και προσφέρονται σε μια πρακτική συσκευασία αποθήκευσης και μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης:

Ζεστή σοκολάτα με κανέλα και πορτοκάλι

Οι πασπαρτού απαντήσεις για να αντιμετωπίσεις μία passive aggressive συμπεριφορά

Πηγή: savoir ville