Οι έξι επιλογές μεσημεριανού που προκαλούν φούσκωμα

Το φούσκωμα είναι μία από τις χειρότερες “συνέπειες” ενός μεσημεριανού (αλλά όχι μόνο) γεύματος.

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν στο αίσθημα φουσκώματος, πόνους στο στομάχι ή τη συσσώρευση αερίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις αποφύγεις εντελώς, αλλά μάλλον, θα ήταν καλό να ακούσεις το σώμα σου και να δεις πως συμπεριφέρεται μετά την κατανάλωση αυτών των τροφών.

Σαλάτες με σταυρανθή λαχανικά

Το ψιλοκομμένο λάχανο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι συνηθισμένες επιλογές σε σαλάτες. Είναι επίσης όλα σταυρανθή λαχανικά, τα οποία περιέχουν έναν μοναδικό σύνθετο υδατάνθρακα που ονομάζεται ραφινόζη. Αυτός ο υδατάνθρακας ζυμώνεται στο έντερο ως μέρος της πέψης, προκαλώντας τη συσσώρευση αερίων.

Αλλά αυτή η ομάδα λαχανικών είναι πολύ καλή για την υγεία γενικότερα, οπότε το να τα αφαιρέσεις από το διατροφικό σου πλάνο δεν είναι σίγουρα λύση. Δοκίμασε σε κάθε περίπτωση να φας μικρές ποσότητες για να δεις πώς ανταποκρίνεται το σώμα σου.

Σάντουιτς

Τα σάντουιτς μπορεί να είναι υπέροχα και γρήγορα για μεσημεριανό γεύμα, αλλά αν νιώθεις πρήξιμο ή πόνους στο στομάχι μετά, ίσως χρειαστεί να ξανασκεφτείς το τι κάνει το ψωμί στο σώμα σου. Ενδεχομένως να έχεις μία ευαισθησία στη γλουτένη.

Λιπαρά ή τηγανητά

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως τα τηγανητά, μπορούν να προκαλέσουν έναν… πανικό στο γαστρεντερικό σου σύστημα. Τα λίπη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν, πράγμα που σημαίνει ότι τα τρόφιμα παραμένουν στο γαστρεντερικό σου σύστημα περισσότερο, κάνοντας και την πέψη δυσκολότερη υπόθεση.

Φασόλια και φακές

Τα όσπρια και τα παράγωγά τους είναι όλα νόστιμα μεσημεριανά φαγητά. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες. Ναι, η λήψη αρκετών φυτικών ινών είναι σημαντικό μέρος οποιασδήποτε υγιεινής διατροφής, αλλά μπορεί να χρειαστεί να αυξήσεις σταδιακά την πρόσληψη για να αποφύγεις το φούσκωμα.

Γιαούρτι

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο. Όταν το σώμα μας δεν μπορεί να αφομοιώσει τη λακτόζη, που βρίσκεται στα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα, κράμπες και αέρια.

Αναψυκτικά και ανθρακούχα

Όλα τα ανθρακούχα ποτά, μπορούν να προκαλέσουν αίσθημα φουσκώματος. Ακόμα το να πίνεις από ένα καλαμάκι επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα γιατί σε κάνει να καταπίνεις περισσότερο αέρα, οδηγώντας και πάλι σε φούσκωμα.

Διαβάστε επίσης:

Δεν ξέρεις πώς να συνδυάσεις τα leggings σου τον χειμώνα;

Ποια είναι τα 3 ζώδια που θα πιεστούν περισσότερο αυτόν τον μήνα
 

Πηγή: savoirville