8 τρόποι να έχεις ενέργεια το πρωί χωρίς τη βοήθεια του καφέ

Το να πίνεις καφέ το πρωί είναι κάτι σαν ritual. Υπάρχουν όμως κι άλλα τρόποι για να αποκτάς ενέργεια το πρωί. Όσο κι αν απολαμβάνεις τον καφέ σου, μπορεί η νευρικότητα και το στρες της υπόλοιπης μέρας να οφείλονται εκεί. Όσο κι αν πιστεύεις ότι ένα γρήγορο espresso θα σε καθησυχάσει όταν έχεις να προλάβεις deadlines, δεν ισχύει.

Ο καφές, παρότι απολαυστικός και τεχνητά αναγκαίος, μπορεί να αντικατασταθεί με καινούριες συνήθειες.
Όσο κι αν θες να πατήσεις αναβολή στο ξυπνητήρι, (1) το πρωινό περπάτημα θα σου προσφέρει περισσότερα από 10′ παραπάνω ύπνου. Ο φρέσκος, καθαρός αέρας μπορεί να είναι πολύ πιο ευεργετικός από μία κούπα καφέ. Ενεργοποιείς το σώμα σου, το μυαλό σου και η διάθεση σου εκτοξεύεται. Δεν χρειάζεται να κάνεις χιλιόμετρα, μία σύντομη βόλτα στο πάρκο ή και στη δουλειά σου μπορεί να γεμίσει τα πρωινά σου με ευεξία.

Υπάρχουν 8 υγιεινοί τρόποι να αντικαταστήσεις τον καφέ:

2. Ενυδατώσου
Το νερό προσφέρει περισσότερα από όσο νομίζεις ότι κρύβονται σε ένα ποτήρι. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να ξεχνά να πίνει νερό, κράτα μαζί σου ένα μικρό μπουκάλι έτσι ώστε να μη μένεις αφυδατωμένη. Ή μπορείς να πίνεις νερό με λίγο λεμόνι, αν το προτιμάς.  Ακόμη και λίγη αφυδάτωση μπορεί να σου προκαλέσει εκνευρισμό, χωρίς να καταλαβαίνεις το λόγο πίσω από αυτό. Αν μάλιστα, σε εκείνη την περίπτωση πρόσθετες και καφέ, θα είχες τρομερή υπερένταση.

3. Βγες στον ήλιο
Το φυσικό φως έχει άμεση θετική επίδραση στην ψυχολογία σου. Σκέψου πως νιώθεις σε μέρες βροχής και σε μέρες που ο ήλιος είναι παρών. Μην παραλείπεις λοιπόν να παίρνεις καθαρό αέρα κάθε μέρα και να σε βλέπει ο ήλιος. Οι τρόποι που μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου είναι τόσο απλοί όσο το να ανοίξεις το παράθυρο σου ή να βγεις μια βόλτα. Δεν είναι χωρίς λόγο άλλωστε, το ότι η 0 βιταμίνη D κάνει θαύματα.
 

4. Προσπάθησε να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα
Όσο θέτεις το σώμα και τον οργανισμό σου σε μία συγκεκριμένη ροή, τόσο περισσότερα αποθέματα ενέργειας θα έχεις. Προσπάθησε να διατηρήσεις μία σχετικά ίδια ώρα αφύπνισης και θα παρατηρήσεις πως δεν θα αποζητάς απεγνωσμένα μία κούπα καφέ για να ενεργοποιηθείς.
 

5. Αιθέρια ελαία
Η μέντα, το γιασεμί και τα εσπεριδοειδή αιθέρια έλαια είναι μία εναλλακτική λύση για να νιώσεις πιο…awake. Πιο ενεργοποιημένη, χωρίς ίχνος καφέ. Και μόνο η οσμή τους επιδρά άμεσα στον οργανισμό σου ενώ επίσης, μπορείς να αλείψεις λίγη ποσότητα στα χείλη σου ή στις γωνίες των ματιών σου, εκεί που συνήθως πιάνεις το κεφάλι σου όταν έχεις πονοκέφαλο.
 

6. Πρόσεξε τη στάση του σώματος σου
Η σωστήστάση του σώματος σου βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Άρα, αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός ήδη δουλεύει καλύτερα αν βελτιώσεις λίγο τον τρόπο που στέκεσαι. Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα να στέκεσαι πιο ίσια, καθώς αυτό συμβάλλει τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία σου.
 

7. Μην ξεχνάς τις βιταμίνες σου
Η βιταμίνη D και B  είναι απαραίτητες για την ευεξία του οργανισμού σου. Οι βιταμίνες αυτές συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού σου αλλά και στη διατήρηση της ενέργειας σου όλη την ημέρα.
 

8. Μουσική & χαλάρωση
Μερικές φορές, οι πιο απλές συνήθειες είναι και αυτές που θα αλλάξουν τη διάθεση και ενέργεια σου. Η αγαπημένη σου μουσική και η χαλάρωση στο σπίτι μπορεί να είναι η επόμενη πηγή ενέργειας. Δοκίμασε το. Θα δεις πώς η ψυχολογία σου θα αλλάξει άμεσα μετά από αυτό τον ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου. Αντί να “ξεσπάς” σε μία γρήγορη κούπα καφέ, απόλαυσε λίγα λεπτά απόλυτης χαλάρωσης.

Διαβάστε ακόμη:

-Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το νέο Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix της Estée Lauder

-Αν δεν είσαι έτοιμη να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι, αυτό είναι το χρώμα νυχιών που πρέπει να επιλέξεις

Πηγή: Savoirville
TAGS: καφές