Οι 5 τρόποι για να κάνεις την Κυριακή σου πιο απολαυστική

Αν περνάς τις Κυριακές σου στο Netflix, νιώθοντας την ημέρα απλά να περνάει, σου έχουμε τη λύση. Η κατάλληλη ποσότητα χαλάρωσης αλλά και παραγωγικότητας θα σου προσφέρει την Κυριακή που ονειρεύεσαι. Με τις παρακάτω προτάσεις μπορείς από σήμερα κιόλας να αλλάξεις το πώς κυλάει η πιο όμορφη ημέρα της εβδομάδας, η Κυριακή.

Διάβασε ένα κεφάλαιο από το βιβλίο που είχες ξεκινήσει
Μπορεί τις καθημερινές να μη βρίσκεις τον χρόνο για να διαβάσεις εκείνο το βιβλίο που είχες αγοράσει. Αφιέρωσε λίγο χρόνο σε αυτό την Κυριακή. Αν δεν πρόκειται για βιβλίο, κάνε λίγο από κάτι άλλο. Αν ψάχνεις δουλειά, στείλε μερικά βιογραφικά. Αν αναζητάς νέο σπίτι, κάνε μία έρευνα στο διαδίκτυο. Όποια υποχρέωση κι αν έχεις, μπορείς να κάνεις ένα μικρό κομμάτι της. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεις το να έχεις μεγάλο φόρτο εργασίας τη Δευτέρα.

Ασχολήσου με την προετοιμασία της εβδομάδας σου
Η Δεύτερα μοιάζει να σε κατακλύζει επειδή συχνά, δεν προετοιμάζουμε τους στόχους της εβδομάδας. Μπορείς να ασχοληθείς με το μενού και τα γεύματα της εβδομάδας, με τα outfits της δουλειάς ή με ιδέες που θα ήθελες να προτείνεις στους συνεργάτες σου. ‘Η ακόμα και τις προπονήσεις σου. Θα δεις πόσο πιο ανάλαφρη και έτοιμη να αδράξεις την εβδομάδα σου θα είσαι.

Αφιέρωσε στον εαυτό σου ένα technology-free πρωινό
Περνάς τόσο χρόνο μπροστά από μία οθόνη είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου να ασχοληθείς λιγότερο με τις συσκευές σου και τις ειδοποιήσεις. Πιες τον καφέ σου, φτιάξε ένα διαφορετικό πρωινό και απόλαυσε τη θέα από το μπαλκόνι/σαλόνι σου.

Κάνε τον απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε
Τι πήγε ή δεν πήγε καλά. Τι θέλεις να αλλάξεις στη συνεργασία σου με τους συναδέλφους ή το αφεντικό σου. Τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά. Μία μίνι αξιολόγηση του εαυτού και του έργου σου, στην ησυχία της Κυριακής, είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις την εβδομάδα πιο δυναμικά και συνειδητοποιημένα.

Κάνε μία wishlist (της εβδομάδας)
Πράγματα που θες να πετύχεις, να ολοκληρώσεις, να προτείνεις. Αφιέρωσε λίγη ώρα από την Κυριακή σου για να μεταμορφώσεις την εβδομάδα σου. Μπορεί να είναι και πράγματα που απλά σε ευχαριστούν. Ποια νέα μέρη θες να επισκεφτείς, τι νέο χόμπι θες να ξεκινήσεις, στόχοι που θες γενικά να κάνεις στη ζωή σου. Το daydreaming επιτρέπεται και επιβάλλεται, ειδικά την Κυριακή.

Διαβάστε ακόμα

Αυτοεξέταση μαστών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τα αυγά σε airfryer δεν είναι γεύμα, είναι εμπειρία

Πηγή: savoirville.gr