Οι 5 εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο γραφείο ακόμη και με τα ρούχα της δουλειάς

Αφού εξαντλήσαμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σε κάνουμε να σηκωθείς επιτέλους από την καρέκλα του σπιτιού, σειρά έχει το γραφείο σου. Είναι πολύ πιθανό τώρα πλέον να έχεις επιστρέψει στη δουλειά και το γραφείο σου που είχες να δεις μήνες. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι και τώρα θα απορροφηθείς για άλλη μία φορά από την πολλή δουλειά.

Πάνω που κατάφερες να εντάξεις τη γυμναστική στο πρόγραμμα σου, είναι κρίμα να εγκαταλείψεις την προσπάθειά σου
Σε αυτό μπορούν να σε βοηθήσουν μερικές πολύ απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις όσο βρίσκεσαι στο γραφείο. Ξέρουμε ότι ίσως σου φαίνεται περίεργο να σηκωθείς ξαφνικά από την καρέκλα και να ξεκινήσεις το stretching. Ωστόσο, την περίοδο που διανύουμε είναι προτιμότερο να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Η γυμναστική είναι σίγουρα ένα από αυτά.

Tip: To καλό με τις παρακάτω ασκήσεις είναι ότι μπορούν εύκολα να πραγματοποιηθούν ακόμη και με τα ρούχα που φορά στη δουλειά και χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσεις τη μάσκα σου.

Χρησιμοποίησε το λάπτοπ σου ως βαράκι
Οι δικέφαλοι σου σίγουρα δε θα παρεξηγηθούν αν αντί για τα βαράκια που έχεις στο σπίτι, χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο. Το πρώτο που υπάρχει συνεχώς μπροστά σου είναι το λάπτοπ σου. Κάνε, λοιπόν, ένα διάλειμμα, βγάλε το λάπτοπ σου από την πρίζα και χρησιμοποίησε το όπως ακριβώς ένα βαράκι. Κάνε μερικές επαναλήψεις σε κάθε χέρι και επανάλαβε μέσα στη μέρα, αν βρεις το χρόνο.

Χρησιμοποίησε τις σκάλες
Ξέρουμε ότι αυτό μάλλον το κάνεις ήδη λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, το ανέβασμα και το κατέβασμα στις σκάλες σίγουρα κάνουν καλό και στην υγεία σου. Ακόμα κι αν το γραφείο σου βρίσκεται στον 7ο όροφο, μην φοβηθείς τα σκαλοπάτια. Κράτησε ένα σταθερό ρυθμό σε όλη τη διαδρομή και μη ξεχνάς τις ανάσες σου.

Κάνε μερικούς πλάγιους κοιλιακούς με την βοήθεια της καρέκλας σου
Αν η καρέκλα στο γραφείο σου έχει ρόδες, δε χρειάζεται καν να σηκωθείς για να γυμνάσεις τους πλάγιους κοιλιακούς σου. Ακούμπησε απαλά τα δάχτυλά σου πάνω στο γραφείο, σήκωσε ελαφρά τα πόδια σου σε μικρή απόσταση από το πάτωμα και χρησιμοποίησε τους κοιλιακούς σου για να στρίψεις δεξιά και αριστερά.

Κάνε μερικά push-ups στον εκτυπωτή όσο περιμένεις τα έγγραφα σου
Γιατί να αφήνεις άσκοπα τον χρόνο να περνά. Αν στο γραφείο σου βρίσκεται ένας από αυτούς τους πολύ μεγάλους και ψηλούς εκτυπωτές, μπορείς να τον αξιοποιήσεις με ποικίλους τρόπους. Προσπάθησε για παράδειγμα να τον χρησιμοποιήσεις ως βάση για μερικά push ups. Έχε τα χέρια σου ελάχιστα πιο ανοιχτά από τους ώμους και πίεσε μακριά το σώμα σου από τον εκτυπωτή. Επανάλαβε μερικές φορές μέχρι να ολοκληρωθεί η εκτύπωση σου και τα χέρια σου θα σε ευχαριστούν.

Γύμνασε τα πόδια σου κάτω από το γραφείο
Άλλη μία άσκηση για την οποία δεν χρειάζεται καν να σηκωθείς είναι η συγκεκριμένη. Αν μιλάς ακόμη στο τηλέφωνο ή απαντάς σε όλα τα emails, δοκίμασε να κάνεις μερικά "ψαλιδάκια" με το πόδια κάτω από το γραφείο. Έχοντας τα ελάχιστα σηκωμένα από το έδαφος, πίεζε τα εναλλάξ προς τα πάνω κρατώντας σφιχτούς τους γλουτούς σου.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί το έλαιο ευκάλυπτου αξίζει μια θέση στο beauty routine σου

Τα 7 home trends που ανακαλύψαμε στo Instagram από τους deco lovers

Πηγή: Savoirville