Oι 4 τεχνικές χρόνου που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου

Πιάνεις τον εαυτό σου να τεστάρει συνεχώς την παραγωγικότητα σου; Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και συγκεκριμένα 4 τεχνικές.

Η παραγωγικότητα είναι ένα θέμα που ενδεχομένως να σε απασχολεί συχνά. Πώς να καταφέρω να χωρέσω όσα έχω να κάνω μέσα σε 24 ώρες; Πώς να συγκεντρωθώ σε αυτά που έχω να κάνω; Πώς μπορώ να βάλω τικ στις to-do λίστες μου;

Η αλήθεια είναι πως η παραγωγικότητα δεν επιτυγχάνεται χωρίς κάποια πειθαρχία. Ο χρόνος μπορεί να γίνει πολύ καλός σου σύμμαχος αν κι εσύ τηρείς τους όρους που θέτεις. Το μυστικό, δεν είναι να δουλεύεις πολλές ώρες ασταμάτητα αλλά να αξιοποιείς έξυπνα το χρόνο που σου δίνεται. Με τις παρακάτω τεχνικές μπορείς να αρχίσεις να αυξάνεις την παραγωγικότητα σου αισθητά:

1. Εφάρμοσε την τεχνική του time blocking

Με άλλα λόγια, προσπάθησε να προγραμματίσεις τη μέρα σου. Φτιάξε ένα γενικό πλάνο. Τα γεύματα σου, τη γυμναστική σου, την ώρα που θα ασχοληθείς με τα project σου. Είναι καλό να έχεις ένα διάγραμμα μέσα στη μέρα σου προκειμένου να μπορείς και να ανταποκριθείς σε αυτό. Καλός είναι και ο αυθορμητισμός αλλά όταν έχεις μία σταθερή βάση, μπορείς να στηριχτείς σε αυτή και να κάνεις μικρές αλλαγές σε ότι δεν σε εξυπηρετεί.

2. Ή την τεχνική pomodoro

Οι τεχνικές που σχετίζονται με το χρόνο έχουν πάντα αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη τεχνική, έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του ’80 και δεν είναι τυχαίο. Ουσιαστικά, εργάζεσαι για 25 λεπτά και κάνεις 5′ διάλειμμα. Τα 25 αυτά λεπτά είναι χωρίς αποσπάσεις, social media ή τηλέφωνα. Συγκεντρωμένα και αφοσιωμένα σε αυτό που κάνεις. Θα δεις όμως ότι θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνεις, όταν ξέρεις πως το break πλησιάζει.

3. Συγκεντρώσου στο power hour σου

Παρόλο που το break παίζει σημαντικό ρόλο, κάποιες τεχνικές διαφέρουν. Ξεχώρισε μία συγκεκριμένη ώρα στην ημέρα σου όπου θα κάνεις αυτό ακριβώς που έχεις να κάνεις. Άφησε τους αντιπερισπασμούς στην άκρη και συγκεντρώσου σε αυτό που έχεις να κάνεις. Θα παρατηρήσεις πως μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μέσα σε 60′. Όταν ξέρεις πως έχεις αυτό το χρονικό διάστημα για να κάνεις τις υποχρεώσεις σου, θα είσαι ψυχολογικά έτοιμος και θα ανυπομονείς.

4. Δοκίμασε την καταγραφή των συνηθειών σου

Το habit tracking είναι μία από τις τεχνικές που θα σε βοηθήσει στο να κατανοήσεις την πορεία σου σε οτιδήποτε. Αν είχες στόχο τις 4 προπονήσεις στην εβδομάδα αλλά έκανες τις 3, σημείωσε το. Θα έχεις μία εικόνα του τι πετυχαίνεις, του αν χρειάζεσαι βελτίωση κάπου ή από που μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω. Θα καταφέρεις έτσι επίσης, να είσαι πιο υπεύθυνος και ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου.

Διαβάστε Ακόμη

Ο όρος “cringe”, η γενιά Gen Z και οι Millennials

Τα 5 ζώδια που δυσκολεύονται να ζητήσουν συγνώμη
 

Πηγή: Savoirville