Κλείσιμο

Νταϊάνα-Κάρολος: Η ιστορία πίσω από τον χωρισμό, το ποσό της διατροφής και οι κρυφές συμφωνίες

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα διαζύγια ήταν αυτό της Νταϊάνας με τον Κάρολο και όσο παιρνούν τα χρόνια τόσο ξετυλίγεται το κουβάρι.

Με την κατάσταση να έχει ξεφύγει του ελέγχου, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ζητήσει από το πριγκιπικό ζεύγος να προχωρήσουν στο διαζύγιο, από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια άλλη διέξοδος για τους δυο τους. Η πριγκίπισσα του λαού φυσικά απάντησε θετικά στο αίτημα της βασίλισσας, με τον δικηγόρο της να δηλώνει πως ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση που χρειάστηκε να πάρει με πολύ πόνο.

Μετά τη διάλυση του γάμου τους, η πριγκίπισσα Diana κράτησε τον τίτλο της πριγκίπισσας, όμως πλέον δεν μπορούσε να χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό "η αυτού μεγαλειότης". Από την άλλη, μπόρεσε να διατηρήσει τα διαμερίσματά της στο Παλάτι του Kensington ενώ μπορούσε να χρησιμοποιεί τα διαμερίσματα στο Παλάτι St. James. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να κάνει χρήση των ιδιωτικών τζετ της βασιλικής οικογένειας, ενώ κέρδισε μία αρκετά μεγάλη αποζημίωση. Συγκεκριμένα, στη θέση της διατροφής, η πριγκίπισσα Νταϊάνα απέκτησε το ποσό των 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ λάμβανε 600.000 δολάρια τον χρόνο για το γραφείο της.

Τυπικά, το διαζύγιο δεν έκανε καμία αναφορά στην επιμέλεια του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι, από τη στιγμή που η βασίλισσα Ελισάβετ ως μονάρχης και με βάση ενός νόμου που υπάρχει από το 1717, έχει την κηδεμονία των εγγονών της. Παρόλα αυτά και οι δύο γονείς είχαν ισότιμο χρόνο με τα παιδιά, με τη Νταϊάνα να παίρνει τα αγόρια της πολύ συχνά στα ταξίδια της.

Πηγή: Must