Κλείσιμο

Νέος γάμος για την πάμπλουτη Μακένζι Σκοτ – Πώς αντέδρασε ο Τζεφ Μπέζος

Δύο χρόνια μετά το διαζύγιό της με τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, η δισεκατομμυριούχος Μακένζι Σκοτ παντρεύτηκε καθηγητή από το σχολείο που φοιτούν τα παιδιά της, σύμφωνα με το BBC.

Η είδηση του γάμου της με τον καθηγητή Νταν Τζουέτ, αποκαλύφθηκε μέσω τη φιλανθρωπικού οργανισμού  Giving Pledge.

Η σελίδα της στην Amazon αναφέρει πλέον ότι «ζει στο Σιάτλ με τα τέσσερα παιδιά της και τον σύζυγό της Νταν».

«Ο Νταν είναι τόσο σπουδαίος τύπος και είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος για αυτούς», δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος.

Η Σκοτ είναι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη, καθώς σύμφωνα με το Forbes η περιουσία της φτάνει τα σε 53 δις δολάρια.

Έχει έντονη φιλανθρωπική δράση και ήδη έχει δωρήσει ποσά που ξεπερνούν τα 4 δισ.  δολάρια σε ιδρύματα για γυναίκες και σε τράπεζες τροφίμων, ενώ  πρόθεσή της είναι να δώσει σε φιλανθρωπίες το μεγαλύτερο μέρος της μεγάλης περιουσίας της.

Ο γάμος της Σκοτ με τον Μπέζος κράτησε 25 χρόνια και τον βοήθησε να ξεκινήσει την Amazon το 1994. Έχει γράψει δύο βιβλία.

Ο Τζέφ Μπέζος και η Μακένζι Σκοτ σε εκδήλωση το 2018.

Όταν χώρισε το 2019, η κ. Σκοτ έγινε η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου καθώς το μερίδιό της στην Amazon ήταν πάνω από 16% ενώ έλαβε ακόμη 4% στο πλαίσιο της συμφωνίας διαζυγίου.

Τώρα η κ. Σκοτ βρίσκεται 22η στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων. Ο Τζεφ Μπέζος «κονταροχτυπιέται» για την πρώτη θέση με τον Έλον Μασκ της Tesla. Η περιουσία του φτάνει τα 177 δισ. Δολάρια.

Η ιστοσελίδα Giving Pledge αφορά δισεκατομμυριούχους που έχουν υποσχεθεί να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπίες.

Ξεκίνησε από τον Μπιλ και την Μελίντα Γκέιτς και τον Ουόρεν Μπάφετ το 2010. Ο Μπέζος δεν έχει ακόμη ενταχθεί σε αυτή τη δράση.

Πηγή: skai.gr