Natasha Poonawalla: Ένα λαμπερό αστέρι στον κόσμο της φιλανθρωπίας

Υπάρχουν εκεί έξω εκείνοι οι αφανείς ήρωες, για τους οποίους σπάνια ο κόσμος γνωρίζει κάτι. Μια από αυτές είναι και η Natasha Poonawalla, μια γυναίκα ίνδαλμα θα μπορούσε κανείς να πει, ένα λαμπρό αστέρι στον κόσμο της φιλανθρωπίας.

Με αφορμή τη συνέντευξή της στηναμερικανική έκδοση της Vogue έδωσε στον κόσμο απλόχερα την ευκαιρία να την γνωρίσει και ναι, μέσα από μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση συνειδητοποιήσαμε τους λόγους για τους οποίους είναι ένα στιβαρό πρότυπο.

Μια ευεργέτιδα, η γυναίκα πίσω από τη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής εμβολίων στον κόσμο
Μητέρα δύο υπέροχων παιδιών και τρελά ερωτευμένη με τον σύζυγό της, Adar Poonawalla. Με το εκκεντρικό της στιλ αποδεικνύει την αγάπη της για τη μόδα, κάτι το οποίο όπως αποκάλυψε κάνει τον κόσμο να αγνοεί το σοβαρό έργο που κάνει. Ο κόσμος την έχει κρίνει πολλές φορές λάθος ωστόσο πρέπει να τονίσουμε πως η Natasha είναι διευθύντρια του Serum Institute of India (SII), της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής εμβολίων στον κόσμο, μαζί με τον σύζυγό της, πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος Villoo Poonawalla. Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η SII ιδρύθηκε από τον Cyrus Poonawalla το 1966 και πρόκειται για την θυγατρική εταιρεία Cyrus Poonawalla Group.

Ο μεγάλος αγώνας κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε και η ίδια, φέτος ο κόσμος έμαθε τι πραγματικά κάνει μιας και η SII η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 54 χρόνια, έγινε ευρέως γνωστή το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Natasha θυμάται ότι άκουσε για τον ιό πρώτη φορά, φοβούμενη για τον μικρό ασθματικό γιο της και εκείνη τη στιγμή όλα σταμάτησαν. Η οικογένεια κατέληξε να μένει στο Pune, πόλη της Ινδίας, 10 λεπτά από το εργοστάσιο, και αμέσως ξεκίνησαν δράση. Ο Adar και ο Cyrus-ο πεθερός της – επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια για τα εμβόλια, συγκεντρώνοντας δόσεις προτού οι κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητά τους, όσο για την ίδια, επικεντρώθηκε στη διανομή ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, kit δοκιμών και τροφίμων σε όσους είχαν ανάγκη.

Το έργο τους ωστόσο, εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες, δυστυχώς, μετρά και  καταστροφικές απώλειες. Ο αριθμός των νεκρών στην Ινδία πλησιάζει το μισό εκατομμύριο, αριθμός που αυξήθηκε απότομα κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος. «Σε εκείνο το σημείο, όλοι νόμιζαν ότι περάσαμε τη χειρότερη φάση», λέει στη συνέντευξή της.

Το μέλλον μπορεί να είναι αβέβαιο, οι δράσεις όμως της Natasha μοιάζουν με χρωματιστές πινελιές σε έναν σκοτεινό καμβά.
Κλείνοντας, η Natasha ρίχνει αισιόδοξες ματιές στο μέλλον τονίζοντας πως θα ήθελε να ασχοληθεί και με τη μόδα. Είναι επίσης πρόθυμη να συμβάλει στον τομέα της «καθαρής ενέργειας» και ελπίζει πως η SII θα κατασκευάσει το εμβόλια κατά της ελονοσίας το οποίο και εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Τώρα που ο αντίκτυπος της πανδημίας μειώθηκε και πάλι στην Ινδία, οι εξαγωγές του εμβολίου για τον COVID-19 ξεκίνησαν και πάλι. Το μέλλον, ωστόσο, παραμένει αβέβαιο.» τονίζει κλείνοντας τη συνέντευξής της.

Διαβάστε ακόμη

-Γιατί οι ειδικοί μάς συμβουλεύουν να καθόμαστε στο πάτωμα;

-Απαντώντας τις πιο 10 δημοφιλείς beauty ερωτήσεις

Πηγή: savoirville