Κλείσιμο

Μπορεί το τσάι matcha να αντικαταστήσει τον καφέ σου;

Το τσάι matcha αποτελεί τάση για όσους αγαπούν το πράσινο τσάι. Ακόμη όμως και αν είσαι coffee lover, οι ευεργετικές του ιδιότητες θα σε κερδίσουν αμέσως.
Το matcha λέγεται και "γιαπωνέζικο espresso" εξαιτίας της καταγωγής του από την Ιαπωνία και φαίνεται πως έχει αντικαταστήσει το κλασσικό green tea ή και τον καφέ για πολλούς. Είναι ένα είδος πράσινου τσαγιού που καλλιεργείται στη σκιά προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα της χλωροφύλλης αλλά και των αμινοξέων. Με αυτό τον τρόπο, αποκτά κι ένα πιο έντονο πράσινο χρώμα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού matcha ποικίλλουν

Περιέχοντας αντιοξειδωτικά, βοηθά στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος αλλά μπορεί επίσης και να αποτελέσει το μυστικό για ένα λαμπερό δέρμα. Εκτός από αυτό όμως, όπως το πράσινο τσάι, έτσι και το matcha περιέχει καφεΐνη.

Σε μία κούπα matcha θα βρεις 28 miligram καφεΐνης ενώ σε μία κούπα καφέ, θα βρεις από 95 ως 200 miligram  καφεΐνης.

Είναι όμως η ποσότητα καφεΐνης αρκετή για να σε κάνει να αντικαταστήσεις τον καφέ;

Εξαρτάται από την ποσότητα καφέ που καταναλώνεις καθημερινά αλλά και από το αν θέλεις να είσαι παραγωγική μετά την ποσότητα αυτή.

Για παράδειγμα, αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε τον πρωινό σου καφέ για να δουλέψεις ίσως το τσάι matcha να μην είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα. Αν ωστόσο, προτιμάς να πίνεις τον καφέ σου το απόγευμα αλλά δεν θέλεις μεγάλη ποσότητα καφεΐνης, το matcha μπορεί κάλλιστα να γίνει το νέο σου afternoon drink.

Επιπλέον, ένα μεγάλο όφελος είναι πως περιέχει θειανίνη, η οποία βοηθά στην αργή απορρόφηση της καφεΐνης από το σώμα σου.

Μπορεί επομένως, να μην παθαίνεις instant caffeine crash αμέσως μόλις καταναλώσεις το matcha αλλά σταδιακά, συγκεντρώνεσαι καλύτερα και έτσι, γίνεσαι περισσότερο αποδοτική σε αυτό που κάνεις.

Αν σκέφτεσαι λοιπόν, να αλλάξεις κάποιες συνήθειες σου με τη νέα χρονιά, μπορεί αυτή να είναι η πρώτη. Να αντικαταστήσεις τον καφέ με το ρόφημα matcha και να λαμβάνεις περισσότερες ευεργετικές ουσίες αλλά και να αποδίδεις εξίσου καλά στην καθημερινότητα σου.

Διαβάστε επίσης:

H συνταγή για πανακότα με μόνο 5 υλικά

8 εύκολοι τρόποι να είμαστε πάντα ενυδατωμένοι

Πηγή: savoirville