Μπιλ Γκέιτς για Έπσταϊν: Τεράστιο σφάλμα να περάσω χρόνο μαζί του

Το πρώην αφεντικό της Microsoft Μπιλ Γκέιτς παραδέχθηκε πως έκανε «ένα τεράστιο σφάλμα» συναντώντας τον Τζέφρι Επστάιν, τον χρηματιστή που κατηγορήθηκε για σεξουαλικές κακοποιήσεις δεκάδων ανηλίκων στις πολυτελείς κατοικίες του, προτού βρεθεί κρεμασμένος στο κελί του τον Αύγουστο του 2019.

«Ήταν τεράστιο σφάλμα να περάσω χρόνο με εκείνον, να του δώσω αξιοπιστία ευρισκόμενος εκεί», δήλωσε ο Γκέιτς στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Μπιλ Γκέιτς διαβεβαίωσε πως είχε γνωρίσει τον Επστάιν με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητές του.

«Είχα διάφορα δείπνα μαζί του, ξέρετε, με την ελπίδα ότι θα υλοποιούσε τα λεγόμενά του σχετικά με το ενδεχόμενο να φέρει, χάρη στις επαφές του, δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών προγραμμάτων υπέρ της παγκόσμιας υγείας», εξήγησε ο Γκέιτς.

«Όταν φάνηκε πως δεν ήταν κάτι το πραγματικό, αυτή η σχέση τελείωσε», συμπλήρωσε.

Τον περασμένο Μάιο, οι New York Times και η Wall Street Journal είχαν γράψει για αυτά τα δείπνα, για τα οποία διατυπώθηκαν ερωτήματα εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft και προκάλεσαν τη διαφωνία της πρώην συζύγου του Γκέιτς, Μελίντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ