Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα από «χρυσάφι»… Έκλεισαν συμφωνία με την Amazon αξίας 20 εκατ. δολαρίων

Οι Ομπάμα υπέγραψαν τη συμφωνία τους με το Spotify το 2019, με το οποίο βρίσκονται σε διαμάχη, έναντι αδιευκρίνιστου ποσού, αλλά είναι πιθανό να είναι της τάξης των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, το ποσό που κέρδισαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ το ίδιο έτος

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, όπως γράφει η «Daily Mail», έχουν συνάψει πολυετή συμφωνία ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων (!) με την Amazon για τη δημιουργία podcasts και εκπομπών για την πλατφόρμα αφήγησης ιστοριών της, Audible.

Οι Ομπάμα επιθυμούν να εμφανιστούν σε ένα πρόγραμμα οκτώ επεισοδίων, το οποίο για ορισμένους πλειοδότες δεν αποτελεί σημαντική δέσμευση ώστε να δικαιολογήσει μια συμφωνία συγκρίσιμη με εκείνες που έχουν κλείσει για εκπομπές όπως το «SmartLess», «Call Her Daddy» και «My Favorite Murder». ” Αυτές οι εκπομπές είναι εβδομαδιαίες, ενώ τα προγράμματα της Higher Ground με τους Ομπάμα ήταν περιορισμένα.

Οι Ομπάμα ανακοίνωσαν το 2019 την αποκλειστική συνεργασία τους με το Spotify για να κυκλοφορήσουν podcast μέσω της εταιρείας πολυμέσων τους, Higher Ground.
Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μερικά podcast από τότε, ξεκινώντας με το «The Michelle Obama Podcast», το οποίο παρουσιάζει την πρώην πρώτη κυρία να συνομιλεί με φίλους και οικογένεια για το θέμα των σχέσεων. Το Spotify είπε ότι αυτή η εκπομπή ήταν ένα από τα πέντε πιο δημοφιλή podcast του το 2020.

Η Higher Ground και το Spotify είχαν διαφωνίες κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.
Τόσο το «The Michelle Obama Podcast» και το «Renegades: Born in the USA», μια εκπομπή που περιλαμβάνει συνομιλίες μεταξύ του Μπάρακ Ομπάμα και του μουσικού Μπρους Σπρίνγκστιν, έκαναν το ντεμπούτο τους αποκλειστικά στην πλατφόρμα. Μεταδόθηκαν σε άλλες υπηρεσίες μήνες αργότερα. Αυτή η αποκλειστικότητα είναι ο λόγος που το Spotify πλήρωσε την Higher Ground, αλλά η εταιρεία παραγωγής των Ομπάμα διαπίστωσε ότι η δέσμευση με μια υπηρεσία περιόριζε το κοινό των εκπομπών της.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές διαφώνησαν σχετικά με τον αριθμό των εκπομπών του πρώην προέδρου και της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, με το Spotify να ζητά περισσότερες.
Το Audible θα κατέχει αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης προβολής σε όλα τα podcasts που δημιουργούνται από την εταιρεία παραγωγής των Ομπάμα, Higher Ground. Αλλά, σε αντίθεση με το Spotify, το περιεχόμενο θα κοινοποιείται σε πολλαπλές πλατφόρμες podcasting.

Οι Ομπάμα υπέγραψαν τη συμφωνία τους με το Spotify το 2019 έναντι αδιευκρίνιστου ποσού, αλλά είναι πιθανό να είναι της τάξης των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, το ποσό που κέρδισαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ το ίδιο έτος.

Τόσο οι Ομπάμα όσο και η Audible επικρότησαν τη συμφωνία, λέγοντας ότι ανυπομονούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα αφήγησης ιστοριών για να εμπνεύσουν άλλους. 
«Στο Higher Ground, πάντα προσπαθούσαμε να αναδεικνύουμε τις φωνές που αξίζουν να ακουστούν και η Audible επενδύει στην υλοποίηση αυτού του οράματος μαζί μας», ανέφερε ο Μπαράκ σε δήλωσή του. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους για να αφηγηθώ ιστορίες, που όχι μόνο διασκεδάζουν αλλά και εμπνέουν». Από την πλευρά η Μισέλ τόνισε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι ιστορίες μας θα φτάσουν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να τις ακούσουν».
 

Πηγή: skai.gr