Κλείσιμο

Μήπως πρέπει να προσθέσεις και τη yoga στα New Year’s Resolutions σου;

Προερχόμενη από τη σανσκριτική λέξη «yuji», που σημαίνει «ένωση», η yoga είναι μια αρχαία πρακτική που συνδέει μυαλό και σώμα. Άρα όπως ίσως φαντάζεσαι τα οφέλη της είναι πολλά και για το σώμα αλλά και για το πνεύμα σου.

Στην ουσία η yoga είναι εκείνο το είδος άσκησης που συνδυάζει, ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό αλλά και ασκήσεις-διατάσεις σώματος που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στη χαλάρωση και στη μείωση του στρες.
Με τον καιρό, όσοι άνθρωποι έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με την yoga, έχουν ανακαλύψει μία σειρά από οφέλη τα οποία είναι σαφώς πολύ περισσότερα από την καύση θερμίδων και την ενδυνάμωση των μυών.

Έτσι λοιπόν αν κι εσύ ετοιμάζεις τους fitness στόχους σου για τη νέα χρονιά, ίσως πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις και τη yoga σε αυτούς και να απολαύσεις τα παρακάτω οφέλη της.

Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Η καθιστική ζωή και οι πολλές ώρες σε ένα γραφείο, όχι μόνο θα μπορούσαν να βλάψουν τη σπονδυλική σου στήλη αλλά η στασιμότητα σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα πιο κουρασμένη μετά το τέλος μίας μεγάλης ημέρας. Κάνοντας yoga, θα βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου και θα αποτρέψεις και τον πόνο στον αυχένα αλλά και την πλάτη.

Αυξάνει την ευλυγισία

Καθώς η yoga γυμνάζει πολλές ομάδες μυών βοηθά πολύ στην ευλυγισία ολόκληρου του σώματος.

Χτίζει μυϊκή δύναμη

Η yoga θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση των πιο αδύναμων-αγύμναστων μυών του σώματος. Ακόμη βοηθά στην τόνωση όλων των μυϊκών ομάδων αποτρέποντας τη συχνή καταπόνηση των μυών.

Ενισχύει τον μεταβολισμό

Η εξάσκηση της yoga βοηθά στη διατήρηση της ζωτικότητας του σώματός σου παράλληλα με τη διατήρηση του σε καλή φόρμα, ενώ βελτιώνει άμεσα και τον μεταβολισμό.

Βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα

Όχι μόνο βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, αλλά μειώνει και την κακή χοληστερόλη και ενισχύει την καλή χοληστερόλη. Ενθαρρύνει την απώλεια βάρους και βελτιώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη.

Αυξάνει τη ροή του αίματος

Οι ασκήσεις χαλάρωσης στη yoga ρυθμίζουν το αίμα σε όλα τα μέρη του σώματος.

Αυξάνει την αυτοεκτίμηση

Η πρακτική της yoga θα σε βοηθήσει να εξερευνήσεις μια διαφορετική πλευρά του εαυτού σου. Κι όσο καλύτερα αισθάνεσαι, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και αυτοεκτίμηση θα νιώθεις. Φυσικά, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνισή σου, αλλά με τη συνολικότερη ψυχική και σωματική σου εικόνα.

Καλύτερος ύπνος

Η yoga βοηθά στη μείωση του στρες και σε βοηθά να δημιουργήσεις μια ρουτίνα που με τη σειρά της ενισχύει ένα καλύτερο μοτίβο ύπνου. Άλλωστε ένα χαλαρό σώμα κοιμάται βαθύτερα και σίγουρα πιο ήρεμα.

Διαβάστε επίσης:

Πρόσθεσε λάμψη στα χείλη σου με αυτά τα 5 lipsticks

Οι 3 κλασικές -και αγαπημένες μας- χριστουγεννιάτικες συνταγές από διάσημους Έλληνες σεφ
 

Πηγή: savoirville