Μία φυσίατρος μας εξηγεί πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο μαξιλάρι

Το να κοιμάσαι καλά το βράδυ είναι πολύ σημαντικό αλλά μπορεί να γίνει και πολύ δύσκολο, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι το μαξιλάρι σου. Σίγουρα σου έχει συμβεί να κοιμηθείς σε ένα μαξιλάρι, νιώθοντας τόσο άβολα, που όταν ξύπνησες πονούσες. Εάν αυτό δεν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση αλλά συνεχίζεται, θα πρέπει σίγουρα να το διερευνήσεις, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να διορθωθεί μόνο του.

Εμείς μιλήσαμε με την φυσίατρο, Μαρία Τακβοριάν, σχετικά με το πώς μπορείς να βρεις το ιδανικό για εσένα μαξιλάρι, ανάλογα με τον τρόπο που κοιμάσαι.

Μας εξηγεί πως: ''Όποια θέση και αν προτιμάμε όταν κοιμόμαστε, το βασικό είναι να νιώθουμε άνετα. Ο ύπνος είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στη ζωή μας. Πρέπει να ξυπνάμε και να νιώθουμε ξεκούραστοι. Το μαξιλάρι που θα επιλέξουμε είναι βασικός παράγοντας γι’ αυτό. Θα πρέπει να είναι τέτοιας κατασκευής και ποιότητας που να νιώθουμε άνετα, χωρίς σημεία που να μας πιέζουν ή να μας ενοχλούν.''.

Το κατάλληλο μαξιλάρι θα πρέπει να βοηθάει τον λαιμό μας να είναι ευθυγραμμισμένος με τη σπονδυλική μας στήλη.
Επίσης, θα πρέπει να παρέχει τέτοια στήριξη που να μη νιώθουμε πίεση στον λαιμό μας όταν ξαπλώνουμε στο πλάι ή ανάσκελα. Αν το μαξιλάρι έχει μεγάλο πάχος και πιέζει προς τα πάνω τον αυχένα μας, δεν θα πρέπει να το επιλέξουμε. Το ίδιο ισχύει και αν είναι πολύ λεπτό και δεν στηρίζει επαρκώς το κεφάλι ώστε να το ξεκουράζει.

Όταν θέλουμε να αγοράσουμε μαξιλάρι καλό θα ήταν να ξαπλώσουμε και να δούμε πως μας στηρίζει. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, μπορούμε να σταθούμε με την πλάτη στον τοίχο και να το τοποθετήσουμε πίσω από το κεφάλι μας. Επίσης, όταν αλλάζουμε μαξιλάρι, στην αρχή μπορεί να μας δημιουργεί ενοχλήσεις στον ύπνο ή να νιώθουμε πόνους στον αυχένα όταν ξυπνάμε. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες μέχρι να συνηθίσει το σώμα μας σε τυχόν αλλαγές που δημιουργεί το νέο μαξιλάρι στη στήριξη του αυχένα. Αν όμως αυτές οι ενοχλήσεις επιμένουν πάνω από μια εβδομάδα, θα πρέπει να αλλάξουμε μαξιλάρι. Το ίδιο μας το σώμα τις περισσότερες φορές θα μας πει αν κάναμε σωστή επιλογή. Αν η επιλογή είναι λανθασμένη θα βρει τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί!

Οπότε το σωστό μαξιλάρι δεν έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα, την τιμή ή τον τρόπο που συνηθίζουμε να κοιμόμαστε. Το κατάλληλο μαξιλάρι είναι αυτό που μας βοηθάει να έχουμε έναν ύπνο χωρίς ενοχλήσεις, ξεκούραστο και όταν ξυπνάμε να μην νιώθουμε ενοχλήσεις στον αυχένα μας.

Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία Τακβοριάν, Φυσίατρο, Orthorehab Center, Γλυφάδα. 

Διαβάστε ακόμη:

Summer dresses: H ακάλυπτη πλάτη είναι το νέο ντεκολτέ

Είναι ΟΚ να αναπολείς την παλιά σου ζωή όταν γίνεσαι μαμά, συμφωνούν οι ειδικοί

Πηγή: Savoirville
TAGS: ύπνος